Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2019. 01. 07.

A Szíriai Arab Hadsereg TOW típusú amerikai rakéták és más fegyverzet rejtekhelyét fedte fel Észak-Homszban

2019. 01. 07.

Január 4-én a Szíriai Arab Hadsereg egy földalatti fegyver lerakatot fedezett fel egy razzia során Tell Thahab településen Homsz tartomány nem rég felszabadított részén, közölte a Szíriai Arab Hírügynökség (SANA).

A fegyver lerakatban négy darab USA gyártmányú TOW irányított páncéltörő rakéta, két darab még a szovjet korszakban készült METISZ irányított páncéltörő rakéta, egy darab orosz RPO-A termobarikus töltetű rakétavető és egy darab RPG-18 típusú kézi páncéltörő gránátvető, valamint lőszerek robbanóanyagok és távközlési berendezések voltak.

Helyi megfigyelők szerint a CIA (az USA Központi Hírszerző Hivatala) látta el a dzsihádista militánsokat Homsz tartományban TOW irányított rakétákkal egy titkos műveletben, amely során kormányellenes megszálló fegyveres csoportokat képeztek ki és fegyvereztek fel. A műveletet, amely a “Timber Sycamore” néven vált ismertté, a korábbi amerikai elnök Barack Hussein Obama engedélyezte és az Egyesült Királyság, Törökország és számos öböl-menti arab ország hírszerző szolgálata támogatta.

Az USA által szállított fegyverek legnagyobb része vahhabita terrorista csoportok, közötte az ISIS terrorszervezet kezébe került. Annak érdekében, hogy elkerülje a jövőbeli fenyegetéseket, a Szíriai Arab Hadsereg jelenleg azon dolgozik, hogy felszámolja a megmaradt fegyver rejtekhelyeket tavaly felszabadított központi és dél-szíriai területeken.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg,  Forrás: SouthFront.org

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑