Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2020. 01. 27.

A Szíriai Arab Hadsereg újabb települést szabadított fel Maarat Al-Numan közelében

2020. 01. 27.

Január 25-én este a Szíriai Arab Hadsereg folytatta az előretörését Maarat Al-Numan körül. A hadsereg egységei visszafoglalták Maar Shorint a Hajat Tahrir Al-Sham terrorista koalíció fegyvereseitől és a velük szövetséges dzsihádistáktól.

A hadsereg csapatai szíriai és orosz légi csapások fedezetében vonták ellenőrzésük alá a települést. A vahhabita terroristák nem mutattak számottevő ellenállást.

Szíriai kormánypárti források szerint a Szíriai Arab Hadsereg tovább jutott előre és elfoglalta a közeli Alzalanah falut és elvágta az M5 országutat is. A kulcsfontosságú főútvonal, amely áthalad Maarat Al-Numan városon, összeköti a szíriai fővárost Damaszkuszt, az északi nagyvárossal Aleppoval.

Tegnap reggel a Szíriai Arab Hadsereg ellenőrzése alá vonta Ghadkah települést keletre Maar Shorintól egy szokatlan napközbeni támadásban.

A szíriai 4. Páncélos Hadosztály tüzérei hazai gyártású Golan-500 rakétákat indítanak a terroristák állásaira Aleppo tartomány nyugati részén. A rakéták közismert neve “Az elefánt”. Hallani fogják, miért.

A Szíriai Arab Hadsereg január 25-én érte el Maarat Al-Numan külterületét, miután felszabadította Maar Shamshah és Talmanesz településeket. Mostanáig úgy tűnik, hogy a hadsereg a város bekerítésére törekszik, amely a most zajló hadművelet fő célpontja Idleb délkeleti részén.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, SouthFront.org

 

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑