Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 01. 12.

A Szíriai Arab Hadsereg végső rohamot indított Abu Al-Duhur felszabadítására (videó)

2018. 01. 12.

Január 11-én a Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatai és a Nemzetvédelmi Erők (NDF) végső rohamot indítottak a stratégiai fontosságú Abu Al-Duhur Légi Támaszpont visszafoglalására a Hajat Tahrir Al-Sham vahhabita terrorista koalíció fegyvereseitől Idleb tartomány déli területén.

A szíriai kormányerők január 10-én érték el a repülőteret, miután elfoglalták Al-Baijaijah, Al-Dabszhijah, Zafr Szaghir, Zafr Kabir, Bajaa Kabira, Bajaa Szaghira, Um Dzsorah, Al-Buwiti, Raszm Ajed és Um Dzsarin falvakat. Azóta heves összecsapások dúlnak a térségben.

.

Ezenkívül a Szíriai Arab Hadsereg, a Nemzetvédelmi Erők és a Liwa Fatemijun hazara paramilitáris egység támogatásával felszabadították Ramla, Muzajila, Nawara, Raszm Shejkh és Tall Szabha falvakat. Amennyiben a szíriai kormányerők és szövetségeseik képesek lesznek elfoglalni Maziunah vagy Kital településeket, akkor el fogják vágni az északkelet-hamai, Al-Kaida vezetésű terrorszervezeteket az Idleb tartományi társaiktól. Magában Északkelet-Hamaban a kormánycsapatok már ellenőrzésük alá vonták Umm Mialt.

Szintén jelentések érkeztek arról, hogy a Hajat Tahrir Al-Sham vahhabita terrorista koalíció visszavonja erőit a Hassz-hegyről, északkeletre az Abu Al-Duhur katonai repülőtértől, ez elkerülhetetlenül az ottani védelmi vonaluk összeomlását készíti elő.

Habár ezt még nem erősítették meg.

Az ISIS terrorszervezet propaganda részlege, az “Amaq” azt állította, hogy január 10-án a terrorszervezethez hű militánsok megtámadták a Szíriai Arab Hadsereget, délre az Abu Al-Duhur Légi Támaszponttól és megöltek három szíriai katonát és öt másikat elfogtak. Az ISIS terrorszervezet kihasználta az Al-Kaida vezetésű Hajat Tahrir Al-Sham összeomlását és kiterjesztette befolyását a körzetben.

Más dzsihádista szervezetek szerint az ISIS terrorszervezethez tartozó itteni fegyveresek létszáma mostanáig 900 főre emelkedett. Ezeknek a militánsoknak a legnagyobb része a Hajat Tahrir Al-Sham terrorista koalícióból dezertált, vagy más dzsihádista és úgynevezett “mérsékelt ellenzéki” csoportokból származik

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑