Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 03. 26.

A Szíriai Arab Hadsereg visszafoglalta Palmyra középkori várát

2016. 03. 26.

A Szíriai Fegyveres Erők közelebb vannak ahhoz, hogy teljesen felszabadítsák a történelmi Palmyra (Tadmur) várost, miközben az ISIS terrorszervezet fegyveresei nagy tömegben vonulnak vissza. – közölte az almasdarnews.

Miután tegnap elfoglalták a stratégiai helyzetű SyriaTel magaslatot, amely a Palmyrai (középkori) Vár felé magasodik, a kormányerők ma teljesen ellenőrzésük alá vonták a várat.

Ma korán az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorista szervezet egy ellentámadásba kezdett a szállodai negyedben, amely Palmyrától délkeletre van.

 A szíriai kormányerők operatív bázisa Palmyra központjában

Inside Palmyra’s Operations Room video by Eyad Alhosain اياد الحسين #To_Palmyra #الى_تدمر#SAA #Syrian_Arab_Army #Syria #الجيش_العربي_السوري #سوريا Syrian Arab Army

Közzétette: Syrian Arab Army – 2016. március 24.

Hasonlóan a korábbi rohamaihoz, a terrorista csoport két öngyilkos merénylő vezette, robbanóanyaggal megrakott gépjármű (VBIED) támadással kezdte az akciót. Az egyik jármű megsemmisült mielőtt elérte volna a Szíriai Fegyveres Erők vonalait; a másik a körzet egyik hoteljének bejárata előtt robbantotta fel magát.

Ezután heves összecsapások törtek ki, arra kényszerítve a Szíriai Nemzetvédelmi Erők katonáit, hogy visszavonuljanak.

A Szíriai Arab Hadsereg katonái kitűzik az ország zászlaját Palmyra várára:

بالفيديو رفع علم الجمهورية العربية السورية على قلعة تدمر

Közzétette: ‎Syrian Reporters _ مراسلون سوريون‎ – 2016. március 26.

Néhány órával később a határozottan előretörő Sivatagi Sólymok (különleges egység) árasztotta el a körzetet, likvidálva a legtöbb dzsihádista megszállót, néhányan közülük úgy költöztek a pokolba, hogy a robbanóanyaggal teli mellényüket fel detonálni tudták volna.

A szállodai negyed egy városrész, amely délnyugatra van Palmyrától (Tadmurtól), ahol néhány hotel épült, hogy befogadja a történelmi városba látogató turistákat.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑