Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2016. 03. 15.

A Szíriai Arab Köztársaság hétfő esti hivatalos közleménye

2016. 03. 15.

A katonai sikerek következtében, melyeket a szíriai fegyveres erők értek el az orosz légierő segítségével a terrorizmus elleni harcban és melyek eredménye a biztonság visszaállítása az ország számos településén, előtérbe került minél szélesebb körben és nagyobb területen megvalósítandó béke kérdése.

A szíriai és orosz fél nevében  Bashar al-Assad szír, valamint Vlagyimir Putyin orosz elnök megegyezett egy telefonbeszélgetés során abban, hogy csökkentsék az orosz erők létszámát Szíriában, azokon a területeken, ahol a katonai műveletek szünetelnek és remélhetőleg tartósan szünetelni is fognak. Ahol azonban jelenleg is harcok folynak, ott az Orosz Föderáció biztosítja, hogy folytatni fogja továbbra is Szíria terrorizmus elleni küzdelmének a támogatását.

A Szíriai Arab Köztársaság elnöksége megerősíti, hogy a döntés az orosz és szír felek között történő egyeztetés hatására és eredményeként jött létre egy olyan részletes tanulmány alapján, mely figyelembe veszi a jelenlegi fejleményeket, melyek közül az utolsó a jelenleg is érvényben lévő fegyverszünet volt.

Szíria és Oroszország kifejezték, hogy továbbra is elkötelezettek a Szíria teljes területén való terrorellenes harcban való együttműködés mellett.

Orientalista.hu – Cadmus

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑