Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 07. 21.

A Szíriai Fegyveres Erők tíz településre vonultak be Al-Kunejtrában

2018. 07. 21.

Július 20-án a Szíriai Arab Hadsereg egységei bevonultak Ajn Al-Tinah, Szujszah, Kuszajbah, Umm Batnah, Naba Alszakher, Murabaat, Raszm Al-Khawalid, Al-Mutajhat, Mumtnah, és Al-Hadzsah falvakba a dél-szíriai Al-Kunejtra tartományban, közölték szíriai kormányzati források.

Egy nappal ezelőtt a Hajat Tahrir Al-Sham (Al-Kaida vezetésű) vahhabita terrorista koalíció és a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) militánsai megadták magukat és elfoglalták a deportálásukról szóló egyezményt. A hadsereg csapatai a megállapodásnak megfelelően vonulnak be ezekbe a falvakba.

A libanoni Hezbollah mozgalom szíriai médiaközpontja arról számolt be, több mint 50 autóbusz érkezett meg Umm Batnahba, hogy sok száz vahhabita militánst és hozzátartozóikat elszállítsák az észak-szíriai Idleb tartomány fegyveres csoportok által megszállt területeire.

A megállapodás értelmében a militánsok minden fegyverzetüket át fogják adni a Szíriai Arab Hadseregnek. A továbbiakban az Egyesült Nemzetek Csapatszétválasztást Megfigyelő Erői (UNDOF) fognak visszatelepülni két megfigyelőállásba az Al-Kunejtra területén lévő fegyvermentes övezetbe.

Amikor a megállapodást végrehajtják, akkor a Szíriai Arab Hadsereg és a szövetségesei valószínűleg egy nagyobb offenzívát fognak indítani az Al-Jarmuk völgyében, amelyet jelenleg az ISIS terrorszervezethez tartozó “Dzsaish Khalid Ibn Al-Walid” tart uralma alatt.

(Megjegyzés: A fegyvermentes övezet évekig Al-Kaida terroristák és egyéb dzsihádista csoportok ellenőrzése alatt volt, akik 2014-ben még ENSZ katonákat is túszul ejtettek. A vahhabita terroristák jelenléte nem zavarta a Golán-fennsíkot megszállva tartó entitást és a nagyhatalmakat vagy közel-keleti vazallusaikat. Sőt a Golánt megszálló hatalom évek óta a terroristák ellen harcoló Szíriai Fegyveres Erőket támadta provokációival.)

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, South Front

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑