Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2017. 11. 02.

A szíriai hadsereg állásait támadta az izraeli légierő

2017. 11. 02.

Az izraeli légierő a szíriai hadsereg állásait támadta Homsz és Damaszkusz környékén, szerdán – írta a libanoni Ad-Dijar című napilap.

Az újság szerint legalább négy célpontra indítottak támadást. A nyugat-szíriai Homsz egyik ipari övezetében egy lőszerraktárt értek csapások. A rakétákat feltehetőleg még libanoni terület felett indították. A szíriai hadsereg veszteségeiről nem érkezett jelentés.

Korábban az izraeli harci gépek Szíria déli területeinél, valamint a Bekaa-völgyben jelentek meg, alacsony magasságban, a Libanon hegység gerincétől keletre, a libanoni-szíriai határnál. Szemtanúk Baalbek várostól északra hatalmas dörrenésekről számoltak be. Az Ad-Dijar értesülése szerint a szíriai légvédelem rakétákkal válaszolt a támadásra.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, kiterjedt szíriai aktivistahálózattal rendelkező emigráns civil szervezet arról számolt be, hogy az izraeli légierő Homsztól délre egy gyárat támadott. A szíriai kormányhadsereggel szövetségben harcoló fegyveresek egyik parancsnoka szerint egy rézfeldolgozó üzemet ért találat.

Az izraeli hadsereg szóvivője nem kommentálta a történteket, csupán annyit közölt, hogy gépeik biztonságban visszatértek küldetésükből. Elmondta ugyanakkor, hogy a szíriai hadsereg, valamint a vele szövetséges, Irán-barát Hezbollah szervezet egy járműoszlopára mértek csapást.

Két hete Mohammed Bakeri iráni vezérkari főnök a szíriai fővárosban, Damaszkuszban tett látogatása során óva intette Izraelt Szíria légterének és területének megsértésétől.

A múlt hónapban Szíriából indított lövedékek csapódtak be Izraelben, aminek következtében egyes városokban megszólaltak a légiriadót jelző szirénák. Izrael ekkor közölte, hogy nem hagyja megtorlatlanul az ilyen eseteket.

Orientalista.hu – MTI

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑