Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2019. 10. 17.

A szíriai hadsereg átvette az ellenőrzés az észak-keleti iraki határátkelő felett

2019. 10. 17.

A Szíriai Arab Hadsereg a kurd ,,Szíria Demokratikus Erőkkel,, (SDF) kötött megállapodás értelmében átvette az ellenőrzést az ország észak-keleti részén, az Al-Haszakah kormányzóságbeli Al-Malkiyah határátkelő felett. A határátkelő hosszú évek óta van ismét szíriai ellenőrzés alatt.

Az Al-Masdar News számára az Al-Haszakah kormányzóságban lévő szíriai katonai források kijelentették, hogy a hadsereg átveszi az Al-Malkiyah város feletti ellenőrzést és az ott lévő Irakkal közös határátkelőt is átveszik az SDF csapataitól.

A katonai csapatmozgások azt jelentik a szíriai kormány számára, hogy így már két Irakkal közös határátkelő is az ellenőrzésük alatt áll. Az egyik Deir Ezzor kormányzóságban van, ez az új pedig Al-Haszakahban.

A szíriai hadsereg jelenléte az Al-Malkiyah határátkelőnél azért lesz fontos Szíria számára, mert így a jövőben tudnak kereskedni az iraki Kurdisztán tartománnyal is.

A határátkelő ellenőrzésével pedig rövidebb lesz az út is Teheránból a szíriai határig. E miatt azonban lehet arra számítani, hogy az amerikai és izraeli erők sokkal jobban fogják figyelni az Iránból Szíria felé történő kereskedelmet, főként az olaj és a fegyver szállítmányokat.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑