Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 08. 12.

A szíriai hadsereg elfoglalta az Iszlám Állam utolsó homszi fellegvárát (videó)

2017. 08. 12.

A szíriai hadsereg szombaton közölte, hogy teljes ellenőrzése alá vonta Al-Szuhnát, az Iszlám Állam utolsó fellegvárát a központi Homsz tartományban – adta hírül szombaton a SANA szíriai állami hírügynökség.

A hadsereg teljesen megtisztította a várost a dzsihadistáktól, és hatástalanította az ott elhelyezett robbanószerkezeteket. A kormányerők tucatnyi szélsőségessel végeztek, fegyvereiket pedig megsemmisítették.

A dzsihadisták Deir Ezzorba csoportosították át az Al-Szuhnából kivont erőiket. A hadsereg következő célja Deir Ezzor tartomány visszaszerzése.

A kormányerők tehát valójában már egy hete elfoglalták a várost, de győzelmüket csak azután hirdették ki hivatalosan, hogy eltávolították az összes pokolgépet a településről és a környező utakról, valamint kiűztek vagy likvidáltak minden szélsőségest.

Al-Szuhna elfoglalásával a biztonsági erőknek sikerült megtörniük a dzsihadisták Deir Ezzor városa körüli ostromgyűrűjét, mert Al-Szuhna a Palmyrát Deir Ezzorral összekötő úton fekszik. Az Irakkal határos tartomány szinte egésze az Iszlám Állam kezén van.

Al-Szuhna megszerzése a kormányerők újabb offenzívájának sikere, amelynek célja a szíriai sivatag megtisztítása a szélsőségesektől. A hadsereget és szövetségeseit az orosz légierő segíti a harcokban.

Az Iszlám Állam az utóbbi időben jelentős veszteségeket szenvedett a szíriai hadseregtől, valamint a Washington vezette koalíciós erők támogatását élvező Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű ernyőszervezettől. Az SDF jelenleg a dzsihadisták “fővárosát”, Rakkát ostromolja.

Orientalista.hu – Magyar Hírlap, MTI

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑