Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Haditudósítás

2016. 01. 07.

A szíriai hadsereg folytatja a terroristák és harcállásaik elleni támadásokat

2016. 01. 07.

A Szíriai Arab Hadsereg és a Fegyveres Erők folytatták a terrorizmus elleni harcot, terrorszervezetek állásainak, fegyverzetüknek, hadfelszerelésüknek és gépjárműveiknek a megsemmisítésével szerte az országban, likvidálva és megsebesítve sok tagjukat.

Idleb tartomány:

28 vahabita terroristával végeztek katonák.

A hadsereg alegységei az úgynevezett “Ahrar Al-Sham Iszlám Mozgalomhoz” és a “Furszan Al-Hakk” szervezetekhez tartozó terroristák gyülekező csoportjait és járműveiket semmisítették meg Idleb tartomány területén. Egy katonai forrás hétfőn közölte a SANA tudósítójával, hogy a hadsereg alegységei több mint 28 vahabita terroristával végeztek Bszejda, Maraat Al-Numan, Al-Hamidijeh, Hersh Hassz és Kafr Ruma településeken, a tartomány területén.

Még vasárnap a Szíriai Légierő 18 terroristával végzett és megsemmisített 3 gépjárművet, amelyek fegyverekkel és lőszerekkel voltak megrakva Maraat Al-Numanban, Al-Hamidjehben, Hassz és Bszejda településeken Idleb tartományban.

Aleppo tartomány:

A hadsereg alegységei különleges műveletek során a Dzsabhat Al-Nuszra és más takfiri terrorista szervezetek aknavetőit és harcjárműveit semmisítették meg Aleppo városának Al-Shejkk Lufti, Bani Zaid, Karm Al-Tarrab, Al-Szakhur, Al-Shejkh Kheder, Al-Ashafrija és Al-Zebdija nevű kerületeiben. Más katonai alegységek az ISIS terroristák rejtekhelyeit rombolták le Nadzsarah és Tal Hattabat településeken Aleppo tartomány keleti területén, súlyos veszteségeket okoztak a terroristák soraiban; megsemmisítették az ISIS fegyveresek gépjárműveit és elzárták az egyik utánpótlási vonalukat Tal Muszajbin faluban, a tartomány északi területén – erősítette meg a forrás.

Egy katonai alegység összpontosított csapásokkal támadta vahabita terrorszervezetek állásait, megsemmisítve a gépjárműveiket és fegyverzetüket Al-Manszúra faluban, nyugatra Aleppo városában.

Lattakia tartomány:

A hadsereg egységei ellenőrzésük alá vonták Ruwajszet Kabib települést Lattakia tartomány északi területén, miután semlegesítették az utolsó ott rejtőző terroristacsoportot, közölte egy katona forrás. A forrás elmondta, hogy a Hadsereg egységei együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel ellenőrzést szereztek a stratégiai fekvésű falu felett, amelyből tűz alatt tarthatóak útszakaszok Khan Al-Dzsoz térségében a Lattakia és Aleppo közötti főútvonal térségében.

A hadsereg műszaki alegységei átfésülték a falut és nagy mennyiségű fegyverzetet és lőszert találtak, valamint robbanószerkezetek tucatjait hatástalanították, amelyeket vahabita terroristák telepítettek korábban a házakban és a földeken.

Homsz tartomány:

A hadsereg a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) és az ISIS szervezethez tartozó terroristák fedezékeit és gépjárműveit semmisítette meg Al-Kariatain (Qaryatayn) városban és Homsz tartomány délkeleti vidékein.

A hadsereg egységei ezenkívül ISIS terroristákat semlegesítettek az Al-Zakara-völgy bejáratánál, megsemmisítve egy gépjárművet és egy 23 milliméteres nehéz gépfegyvert Palmyra (Tadmur) területén, Homsz tartomány keleti részén.

Daraa tartomány:

A hadsereg egységei súlyos személyi és technikai veszteségeket okoztak a megszálló Dzsabhat Al-Nuszra terrorista szervezetnek Daraa tartományban.

A hadsereg alegységei a Dzsabhat Al-Nuszra terrorszervezet fegyvereseinek gyülekező csoportjait semlegesítették nyugatra a parafa üzemtől, a Dael városi úton, Daraa tartomány északi részén.

Egy másik katonai alegység megsemmisített egy aknavető tüzelőállást és a takfiri terroristák fedezékeit a Tábori út mellett Daraa al-Mahattaban.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑