Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 09. 09.

A szíriai hadsereg megtette a végső előkészületeket az idlebi hadművelet elindítására (Videók)

2018. 09. 09.

Szeptember 8-án a Szíriai Arab Légierő vadászbombázói elkezdték légi csapásokkal sújtani a megszálló militáns csoportok állásait Hama tartomány északi és Idleb tartomány déli részén, ami felkészülésnek tűnik a Szíriai Arab Hadsereg szárazföldi támadásának a térségben.

Egy szíriai katonai forrás azt nyilatkozta a “Muraselon” szíriai hírportálnak, hogy a Szíriai Arab Hadseereg rég várt offenzívája az Északnyugat-Szíriában megmaradt dzsihádista csoportok ellen elkezdődött. A forrás szerint a hadsereg a szárazföldön egyszerre fog több irányban előrenyomulni, ha elindítják a támadást.

Véget nem érő katonai konvoj tart Idleb felé

Egy nappal ezelőtt kilenc polgári személy halt meg, amikor vahhabita terrorszervezetek lőtték az ortodox keresztények lakta észak-hamai Mhardeh várost. Ezután szíriai kormánypárti médiaforrások arra számítottak, hogy a Szíriai Arab Hadsereg válaszul elindítja a régóta vért szárazföldi hadműveletet.

Helyi megfigyelők szerint a hadsereg offenzívájának fől célpontjai az Al-Ghaab síkság Északnyugat-Hamaban, a Turkman-hegység Észak-Lattakiában és valószínűleg a kulcsfontosságú Dzsiszr Al-Shughur város lesznek Északnyugat-Ildebben. Szélsőséges dzsihádista fegyveresek nagy számban vannak jelen ezekben a térségekben.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, Forrás: SouthFront.org

 

Megosztom:

, , , , , ,




Back to Top ↑