Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2018. 02. 24.

A szíriai hadsereg próbálja kimenekíteni a Kelet-Ghoutában rekedt civileket (videó 18+)

2018. 02. 24.

A damaszkuszi vezetés elszánt minden szír civil élet megvédésében. Aleppoi ostromhoz hasonlóan Damszkusz melletti Kele-Ghouthai térségben is folyosókat alakít ki amin keresztül a civilek elmenekülhetnek az iszlamisták által uralt területekről.

Az ENSZ harminc napos tűzszünetet szeretne elérni, hogy a civilek elmenküljenek a térségből. A szíriai kormány négy napos fegyver szünetet javasolt, mivel szerintük ez bőven elegendő ahhoz hogy az összes civil elhagyja a háborús övezetet. A nyugat által mérsékeltnek nevezett iszlamista csoportok viszont elutasítják ezt a tervet. Továbbra is élőpajzsként használják a civil lakosságot a szíriai hadsereggel szemben.

A napokban megjelent videófelvétel szerint az iszlamista csoportok több civil családot  ketrecekbe zártak majd a fegyverraktárak és bázisok tetejére helyezték el őket. Így akarják elérni hogy a Szíriai Légierő ne bombázza le a katonai létesítményeiket.

A Szíriai Légierő röplapokat szórt szét Kelet-Goutha felett, megjelölve rajtuk a humanitárius célú kilépési pontokat a blokádból, valamint átvizsgáló helyeket polgári lakosok és militánsok számára egyaránt, azoknak akik meg akarják adni magukat a szíriai hatóságoknak.

“1. Ne közelítsen az ellenőrző pontokhoz fegyverrel.
2. Mutatkozzon szemben a Szíriai Arab Hadsereg katonáival. Tartsa fel a lapot az egyik kezével, a másik kezét tegye gyermekére, ha önnel van, vagy tegye a fejére.”

Orientalista.hu – Sinoda, Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑