Cadmus fordítás Cadmus
Terrorelhárítás

2019. 09. 30.

A szíriai hadsereg végzett az egyik hírhedt terrorista propagandistával

2019. 09. 30.

Abu Al-Qasim Jabha a radikális iszlamista szélsőségesek egyik legfőbb, Idleb kormányzóságért felelős propagandistája szeptember 26-án elesett. A Szíriai Arab Hadsereg tűzharcban végzett vele.

A terroristákhoz közel álló ún. ,,aktivisták,, megemlítették, hogy Abu Al-Qasim Hama északi részén a frontvonalon készített fényképeket amikor is a szíriai hadsereg által kilőtt harckocsi lövedék végzett vele. A hírhedt terroristát kísérő egyik fegyveres szintén meghalt a támadásban.

A terroristák médiájának dolgozó Abu Al-Qasim a munkája mellett részt vett a szíriai hadsereg elleni harcokban. Elsősorban az Al-Kaidából kivált Hayat Tahrir Al-Sham terrorszervezet számára tevékenykedett és részt vehetett a ,,Wa Harid Al-Mumineen,, nevű műveleti szobában folyó eseményeken is. A csoport műveleteibe is volt beleszólása.

A Szíriai Arab Hadsereg két hónappal ezelőtt egy másik fontos terrorista média személyiséggel is végzett, ugyanis célzott likvidálást hajtottak végre a ,,Fehér Sisakosoknak,, nevezett terrorista csoport egyik legfőbb média személyisége ellen. Az Anas Diab nevű terrorista 2017-ben részt vett a Khan Sheikhoun-nál végrehajtott támadásban is és ő továbbította a terrorista csoport híreit a nyugati sajtó felé.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (South Front)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑