Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2018. 03. 22.

A szíriai keresztények a bevándorlásellenes holland pártra fognak szavazni

2018. 03. 22.

Szerdán önkormányzati választásokat tartanak Hollandiában, és a jelek szerint rengeteg szíriai keresztény fog a bevándorlásellenes Szabadságpártra szavazni.

Európa egyik legnagyobb szíriai keresztény közössége Enschede városában él. A legutóbbi választáson pedig rengetegen voksoltak közülük Wilders pártjára.

A Szabadságpárt tudja, hogy a muszlimok veszélyesek – mondta Gabriel, aki egy keresztény vállalkozó. Emiatt nem támogatja, hogy egy új mecset épüljön a településen.

Nincs szükség itt ilyen nagy mecsetre. Mi, keresztények kénytelenek voltunk elmenekülni a muszlimok miatt. Integrálódni kell, különben jobban teszed, ha elmész”

– mondta.

Az arámiak szövetségének vezetője, Erwin Ilgun megerősítette, hogy a bevándorló közösség tagjai közül egyre többen szavaznak a Wilders vezette Szabadságpártra.

Az arámiak vagy arameusok a sémi nyelvcsaládhoz tartozó arámi nyelvet beszélő ókori nép. Ezenkívül gyakran arámiaknak nevezik a mai asszírokat is, főként ezek nyugat- és észak-európai bevándorló közösségeinek tagjait.

Egy törökországi keresztény menekült, Abraham Beth Arsan elmondta, nem meglepő, hogy egyre inkább nő a Szabadságpárt támogatottsága.

Az ortodox keresztény szíriaiak az iszlám világ elől menekültek el. Azért menekültünk el, mert tiltották a vallásunkat, folyamatosan elnyomtak minket”

– mondta Arsan.

Egy tanulmány, amelyet Jan Schukkink készített, azt mutatja, hogy a keresztény szíriaiak alkotják a legjobban integrált menekültcsoportot.

888.hu – Tóth Dalma

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑