Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 08. 14.

A szíriai kormány ellenőrizte területek nagysága 250 százalékkal növekedett az elmúlt két hónapban

2017. 08. 14.

A damaszkuszi kormány által ellenőrzött területek nagysága 250 százalékkal növekedett az elmúlt két hónapban, nyilatkozta vasárnap Szergej Shojgu, az Oroszországi Föderáció honvédelmi minisztere.

“Az elmúlt két hónapban a Damaszkusz által ellenőrzött területek száma 250 százalékkal növejedett” – mondta Shojgu az orosz állami tulajdonú Rosszija 24 televíziónak hozzátéve, hogy Oroszország sürgeti az USA vezette koalíciót, hogy különítsék el a “mérsékelt felkelőket” a terroristáktól.

“Elkezdtük meggyőzni amerikai kollégáinkat, hogy a terroristákat el kell választani az ellenzéktől annak érdekében, hogy tudjuk hová mérjünk csapást… A deeszkalációs zónák létesítése ma pontosan ezt az elkülönítést jelenti.”

Shojgu ezenkívül hozzátette, hogy a kulcsfontosságú Al-Szukhanah települést a Szíriai Arab Hadsereg felszabadította Homsz tartományban és ez lehetővé teszi, hogy felszámolják az ISIS terrorszervezet ostromzárát a startégiai Deir Ezzor városa előtt.

“Ma elmondhatjuk, hogy mindenki az ISIS terrorszervezet elleni harcra összpontosít. Ma vannak olyan kulcsfontosságú pontok, mint Deir Ezzor, amelyről azt mondhatom, hogy elsősorban Deir Ezzor olyan alapvető pont az Eufrátesz-folyó partján, aminek legnagyobb részben, vagy inkább kizárólagosan történő birtokbavétele véget vethet az ISIS terrorszervezetnek.”

Eközben az összacsapások több frontvonalon is folytatódtak Homsz és Rakka tartományokban. Az ISIS terrorszervezet “Amaq” nevű propaganda felülete szerint fegyvereseik megsemmisítették a Szíriai Arab Hadsereg két harckocsiját irányított páncéltörő rakéták felhasználásával északra az Al-Shaer gámezőtől, valamint egy szíriai katona meghalt az összecsapásokban Albu Iladzs fali közelében az Itrhija-Rakka országút mentén.

Ellenben a Szíriai Arab Hadsereg folytatta a hadműveletet Al-Szukhanah térségében, ahol a jelentések szerint elfoglalt két magaslatot, északra a nem rég felszabadított településtől, valamint Rakka tartományban is folytatódtak a műveletek, ahol a Tigris Alakulatok fokozták a nyomást az ISIS terrorszervezetre annak érdekében, hogy ellenőrzésük alá vonják Maadan települést.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑