Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 03. 09.

A szíriai kormányerők elérték az Assad tavat

2017. 03. 09.

A Szíriai Arab Hadsereg először érte el az Assad-tavat 2012 óta, miközben legyőzi az ISIS terrorszervezetet Aleppo tartományban.

Példátlan területi nyereséget ért el a Szíriai Arab Hadsereg Aleppo tartomány keleti részén kedden, amikor kevesebb, mint 24 óra alatt harmincnál több falut foglalt el az ISIS terrorszervezettől.

A Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatai nem rég szintén elfoglalták Al-Szukhni települést, ezzel kiérkezve az Asszad-tó (vagyis a felduzzasztott Euphrates-folyó) nyugati partjára, először az elmúlt öt évben.

A Szíriai Arab Hadsereg offenzívája majdnem teljes egészében kiűzte az ISIS terroristákat Aleppo tartományból. Ezen kívül az előretörés megakadályozta a kurd többségű „Szíriai Demokratikus Erőket” (SDF) abban, hogy az Eufrátesz folyó nyugati partján nyomuljanak Rakka városa felé.

A Szíriai Arab Hadsereg elismerése jeleként két díszes palackot küldött az Eufrátesz folyó vizével megtöltve az Orosz Légierő Kwejersz légi támaszponton tartózkodó rangidős tábornokainak, a hadsereg ezzel szimbolikusan megköszönte a honvédő háborúban szíriai szárazföldi csapatoknak és szövetségeseiknek nyújtott légi támogatást. Az Al-Masdar Hírújság tudósítója, Juszha Juszif szerint a jelképes ajándékokat rövidesen légi úton Moszkvába szállítják és átadjak az Oroszországi Föderáció legfelsőbb állami vezetőinek.

A következőkben a Tigris Alakulatok dél felé fognak tovább előretörni az Assad-tó mentén, az Eufrátesz folyó völgyében, amíg elérik az ISIS terrorszervezet utolsó védelmi vonalát a Dzsirrah repülőtér és Deir Hafer között.

A Szíriai Arab Hadsereg tegnapii előrehaladása miatt, a Tigris Alakulatok nem csak tovább öregbítették hírnevüket, hanem mint félelmetes offenzív egység a leghatékonyabb harcoló erőnek bizonyult az „Iszlám Állam” terrorszervezet elleni harcban.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑