Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2015. 12. 21.

A szíriai kormányerők és a Hezbollah elvágták a terroristák utánpótlását Aleppoban

2015. 12. 21.

A Szíriai Arab Hadsereg és a Hezbollah elvágták az Aleppo-Damaszkusz autópályát miután elfoglalták Khan Tuman városát Dél-Aleppoban.

Több hétig tartott míg a Szíriai Fegyveres Erők és a Hezbollah elfoglalták a kiemelt jelentőségű Khan Tuman várost, amely a hosszú Aleppo-Damaszkusz autópálya (M5 főút) mentén helyezkedik el; azonban nem rég a kormányerők hivatalosan is ellenőrzésük alá vonták az Al-Kaida (Dzsabhat Al-Nuszra) és a Harakat Ahrar Al-Sham terrorszervezetekkel vívott harcokat követően.

Az Al-Masdar News (A Forrás) hírújságot arról tájékoztatták, hogy a Hezbollah katonái élen jártak a műveletben, amely során a Szíriai Arab Hadsereg 4. Gépesített Hadosztálya és a Harakat Al-Nudzsaba iraki paramilitáris egység kiszorították a Dzsabhat Al-Nuszra és a Harakat Ahrar Al-Sham fegyvereseit a térségből egészen Idleb tartomány északkeleti határáig.

Mit jelent Khan Tuman felszabadítása a Szíriai Fegyveres Erők és szövetségeseik számára?

Nos, talán a legfontosabb dolog, hogy az “iszlamista lázadók” (értsd: vahhabita terroristák) elveszítették az Idleb tartomány fővárosából Aleppo tartomány fővárosába vezető elsődleges ellátási útvonalukat.

Enélkül a Dél-Aleppoba vezető fontos ellátási vonal nélkül a vahhabita megszállók arra kényszerülnek, hogy elkerülő utakat keressenek a tartomány központja felé, annak érdekében, hogy elkerüljék a Szíriai Arab Hadsereg őrposztjait, amelyek nagy valószínűséggel telepítésre kerülnek a főút mentén a közeljövőben.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg 

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑