Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2014. 10. 04.

A szíriai kormányerők és szövetségeseik offenzívája Aleppoban.

2014. 10. 04.

A Szíriai Arab Hadsereg  október 3.-án támadást indított Aleppoban a Nemzetvédelmi Milícia (NDF), a Filastini Al-Kudsz dandár, a Baasz Zászlóaljak és a Hezbollah önkénteseinek támogatásával a vahabita megszállók (Iszlám Front, FSA, Dzsabhat Al-Nuszra, Anszra Al-Din Front) ellen.

A támadás fő célja az lehet, hogy a Hadsereg elérje Zahra és Nubl térségét a tartományban és megszüntesse a város két éve tartó vahabita ostromát és elvágja a várost a tartomány északi részét ellenőrző dzsihádistáktól (Azaz, Mare települések).

Egy másik lehetőség az lenne, hogy a Hadsereg elérje a Lajramun közelében lévő körutat, de ez azt jelentené, hogy teljesen körbezárják a vahabitákat Aleppo városában, ami nem egy jó megoldás katonai szempontból. Jobb lenne egy távozási lehetőséget biztosítani az ellenségnek.”

Több hír megerősíti, hogy a Szíriai Arab Hadsereg körbezárja Aleppoban a vahabita terroristákat a város keleti részében azzal, hogy elvágta utánpótlási vonalukat északon. Az offenzíva még tart, minden információt józanul kell értékelni nem érzelmi alapon. A csatolt hírben megosztott információkkal kapcsolatban az a véleményünk, hogy a vahabita terroristáknak nem menekülési útvonalat adunk, hanem ólmot/acélt a fejükbe. A homszi gyermekgyilkosságok után nem jár irgalom azoknak a vahabita gyilkosoknak, akik fegyverrel a kezükben élősködnek Szírián. Csak azoknak jár “menekülési útvonal”, akik letették a fegyvert és igazolták őket a hatóságok. Csak a még ott lévő polgári személyek és a még éppen maradt létesítményeik kímélése érdekében lehet ilyen megoldás indokolt.

Szíriai Hírek (Forrás: liveleak.com)

Megosztom:

Back to Top ↑