Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 04. 24.

A szíriai kormányerők folytatják az Iszlám Állam elleni offenzívát Kelet-Homszban

2016. 04. 24.

A Szíriai Arab Hadsereg egységei Al-Qaryatayntól (Al-Kariataintól) keletre nyomulnak tovább. Szombaton reggel a Szíriai Arab Hadsereg 11. és 18. Páncélos Hadosztályai, orosz harci helikopterek tűztámogatásával, támadást indítottak Al-Qaryatayntól (Kariatain) 30 kilométerre keletre a szíriai sivatagban.

Katonai források rámutattak, hogy a csapásmérő erők képesek voltak megközelíteni a hadászati jelentőségű Al-Bardeh térségét, miután kiszorították az ISIS terroristákat és sok ellenséges fegyveressel végeztek.

A Szíriai Arab Hadsereg egységei sietve nyomulnak előre, hogy ellenőrzésük alá vonják a Baridah-hegyláncot; miközben Palmyrától keletre a hadsereg offenzív erői tovább törnek előre annak érdekében, hogy visszafoglalják az Al-Arak gáz és olajmezőt, valamint a T3 szivattyúállomást.

Az Arak-gázmezőn és a T3 szivattyúállomás körzetében súlyos harcok vannak.

Badiyah1

A Szíriai Arab Hadsereg orosz légi támadások fedezetében nyomul előre Kelet-Homszban

A Szíriai Arab Hadsereg “Tigris Alakulatai”, a Nemzetvédelmi Erők (NDF) és a 18. Páncélos Hadosztály 67. Dandára támogatásával szombaton folytatták a nagy erejű offenzívájukat Homsz tartomány keleti területén, csapást mérve számos hegycsúcsra, amely az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet ellenőrzése alatt állnak.

A Szíriai Fegyveres Erők szombat reggel a Bardeh-hegység elleni rohammal kezdték a napot, amely a történelmi jelentőségű sivatagi városok, Al-Kariatain (Qaryatayn) és Palmyra (Tadmur) között húzódik.

A Dzsabal Bardehben elbarikádozott ISIS fegyveresek ellen vívott heves összecsapás után, a jelentések szerint a Szíriai Fegyveres Erők betörtek két településre Homsz tartománynak ezen a nehezen járható részén.

Máshol a Szíriai Fegyveres Erők először a Murbet Al-Hasszan-hegységben támadtak északra Palmyrától (Tadmurtól), miután pénteken felszabadították a közeli raktárbázisokat. A Szíriai Arab Hadsereg sikereinek nagy része az Orosz Légierő kíméletlen mai bombázásainak köszönhető, amelyek az ISIS védelmi állásait sújtották a Palmyra és Rakka országút mentén. Ezek a légicsapások megbénították a terrorista szervezet fő ellátási vonalát, számos órára utánpótlás nélkül hagyva a megszállókat.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑