Cadmus fordítás Cadmus
  • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

  • Szíriai konfliktus

  • Palesztin – izraeli konfliktus

  • Legolvasottabb híreink

  • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

  • Afganisztáni háború

  • Tajvani konfliktus

  • Örmény-azeri konfliktus

  • Időjárás

Haditudósítás

2015. 12. 13.

A szíriai kormányerők visszacsaptak az Iszlám Államnak

2015. 12. 13.

Szíriai Arab Hadsereg elfoglalta Zenubia települést Kelet-Hamaban és visszafoglaltak számos helyszínt az ISIS fegyvereseitől Kelet-Homszban.

Nem rég Hama tartomány keleti területén a Szíriai Arab Hadsereg 11. Páncélos Hadosztály 66. Dandára együttműködve a Nemzetvédelmi Erők Al-Szalamijah városi egységével és a Baath Zászlóaljakkal (Khataib Al-Baath) teljesen ellenőrzésük alá vonták Zenubia falut az ISIS terrorszervezettel vívott heves harcokat követően.

Tegnap a Szíriai Arab Hadsereg 66. Dandára és a Nemzetvédelmi Erők kisebb kiterjedésű műveletbe kezdtek a Szalamijah és Irhtija közötti országút mentén, amelyet a legutóbbi offenzívájuk során az ISIS terrorszervezet fegyveresei október hónapban megtámadtak, amikor egy időre el akarták vágni a Szíriai Fegyveres Erők elsődleges ellátási vonalát Khanasszer és Ithrija között.

A tegnapi gyors, meglepetésszerű rajtaütésük során a Szíriai Fegyveres Erők képesek voltak elfoglalni Umm Tawajnah helységet, amelyik nyugatra fekszik Zenubiától Al-Szalamijah körzetében; ez a térség nélkülözhetetlen a szíriai kormány számára, mert közvetlen hozzáférést biztosít a Khanasszer-Ithrija országúthoz és Homsz tartomány keleti területéhez.

Szíriai Fegyveres Erők jelenleg déli irányba Homsz és Hama tartomány határvidékén nyomulnak tovább, hogy megtisztítsák Dzsubb Al-Mizizi falut és a szomszédos Szalba kisvárost – mindkettő település jelenleg az ISIS ellenőrzése alatt van Délkelet-Hamaban.

Mahin újra a  Szíriai Fegyveres Erők hatókörében van

Majdnem 24 óra múlva a Mahin településről történt visszavonulást követően a Nemzetvédelmi Erők Sadad városi egysége és a Szíriai Szociális Nemzeti Párt (SSNP) katonai szárnya visszatért a közeli Hawarinba, ahogy visszatelepültek a Szíriai Arab Hadsereg 2. Hadosztály, 120. Dandár alegységei erre az egyenletlen sivatag térségbe Homsz tartomány keleti területén.

A megelőző éjjel az ISIS terrorszervezet képes volt megszállni két fontos dombtetőt és a Mahin-Kariatain közötti ellenőrző pontot, amelyek a Mahin felé vezető út mentén helyzkednek el; ennek eredményeként a terrorista csoport megszállta az egész települést miután a nemzetvédelmiek és az SSNP katonái visszavonultak a közeli szír keresztény Szadad városába.

Amikor teljesen az ISIS fegyvereseinek az ellenőrzése alá került Mahin a Szíriai Arab Hadsereg 120. Dandárának alegységeit visszavezényelték Sadadba, hogy visszafoglalják az ISIS terrorszervezettől Mahint mielőtt azoknak elég idejük lesz elbarikádozni magukat a területén.

A Szadad felé vezető úton csütörtök délután történt intenzív összecsapásokat követően a Szíriai Arab Hadsereg 120. Dandára az SSNP és a nemzetvédelmiek támogatásával visszaverte a terrorista csoportokat és menetből visszafoglalta az ISIS fegyveresei által előző éjjel megszállt helyszíneket; ezek között volt a Hawarin-Szadad ellenőrző pont.

Egy forrás a Szíriai Szociális Nemzeti Párt (SSNP) katonai szárnyától közölte, hogy a Szíriai Fegyveres Erők benyomultak Hawarinba és onnan dél felé Mahinig szorítják vissza az ellenséges terrorista csoportokat. Az ütközet még zajlik.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑