Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 08. 12.

A szíriai kormányerők visszaverték Aleppoban és Homszban is az Iszlám Állam támadásait

2015. 08. 12.

Visszaverték a szíriai kormányerők  az Iszlám Front és az ISIS terroristák újabb támadásait Aleppo tartományban, A Szíriai Nemzetvédelmi Erők (NDF) megerősítették a keresztény települések védelmét Homsz tartományban.

Hadihelyzet Aleppoban

A Szíriai Arab Hadsereg és a libanoni Hezbollah ellenálló erői vahabita terroristák tucatjaival végeztek hétfőn egy rajtaütésben az aleppoi Központi Börtön közelében. A szíriai katonák és az ellenállás erői visszaverték az FSA és az Iszlám Front fegyvereseinek Központi Börtön elleni rohamát és hosszú órákig tartó kemény harcban több mint 50 vahabita terroristát küldtek pokolra.

Az aleppoi Központi Börtön nyugatra fekszik a Shejkh Nadzsar ipari negyedtől és keletre Szeifat és Handarat kerületektől egy útkereszteződésben, ami összeköti Aleppo városának keleti és észak-nyugati részeit.

Eközben a Szíriai Arab Hadsereg visszavert egy másik fegyveres támadást is, ami egy hadászati jelentőségű katonai repülőtér ellen irányult Aleppo tartomány keleti részén.

A Hadsereg alegységei tüzérségi eszközök és nehéz gépfegyverek tüzével visszaszorították az ISIS terroristák offenzíváját, ami az Aleppo közeli Kwejersz Katonai Repülő Bázis ellen irányult és likvidáltak legalább 60 terroristát.

A Szíriai Arab Hadsereg biztosította a repülőteret miután megtisztította a közeli települést az ISIS terroristáktól.

Az ISIS előretörése Kelet-Homszban fenyegeti Kelet-Libanont is, védelmi vonalat alakítottak ki a keresztény települések megvédésére

Az „Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet mostani betörései Homsz tartomány keleti részén nagy nyugtalanságot okoztak a Szíriai Fegyveres Erőknek és a Libanoni Fegyveres Erőknek egyaránt, amikor a terrorszervezet folytatta állásait kiterjesztését Palmyrától nyugatra.

A Szíriai Fegyveres Erők számára Al-Karaitin (Al-Qaryatayn) ISIS általi megszállása jelentős csapást jelentett morális értelemben és Homsz védelme szempontjából is, amikor a terrorszervezet nyugati irányban egészen a többségében keresztény lakosságú Mahin városig ért.

Szerencsére a Szíriai Fegyveres Erők biztosították Mahin várost miután az ISIS terroristák elleni heves összecsapásban vasárnap likvidáltak 20 ellenséges fegyverest és megsemmisítettek 4 páncélozott járművet, amelyek 23 milliméteres gépágyúkkal voltak felszerelve.

A Mahin város előtt sikeresen megvívott összecsapást követően a Szíriai Nemzetvédelmi Erők (NDF) nagy létszámú kontingense és a Szíriai Szociális Nemzeti Párt (SSNP) milicistái érkeztek meg erősítésként a közeli Szadad városból, hogy segítsék megtámadott nemzetvédelmis bajtársaikat és visszafoglalják Al-Karaitint.

Amennyiben a Szíriai Fegyveres Erők nem tudnák visszafoglalni Al-Karaitint akkor az ISIS terroristáknak meg lenne a lehetősége, hogy másik irányból támadják Farkalaszt észak-nyugatról, ami hozzáférést biztosítana a tartományi fővároshoz és a Tijasz légi támaszponthoz. A Szíriai Légierő segítséget nyújtva a levegőből a hadseregnek jelenleg fokozza légi támadásait Kelet-Homsz felett, hogy enyhítse a szárazföldi erőkre nehezedő ellenséges nyomást.

Az említett harci támogatás ellenére a Szíriai Fegyveres Erők még nem tértek át egy minden fegyvernemet felhasználó teljes körű offenzívára az Al-Karaitin visszafoglalásáért zajló műveletekben. Amint teljes körűvé válik az offenzíva, akkor megköveteli tőlük, hogy tovább nyomuljanak dél-keletre az iraki határig.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑