Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2019. 08. 20.

A Szíriai Légierő török menetoszlopot bombázott le Dél-Idleb területén (videók)

2019. 08. 20.

A Szíriai Légierő légi csapásokkal sújtott egy török gépjármű menetoszlopot a szíriai Idleb tartomány déli részén, amely a Török Hadsereg és török támogatású militáns csoportok eszközeiből áll.

A Muraselon News szíriai híroldal tudomására jutott, hogy a Török Hadsereg menetoszlopa, amelyet Ankara által támogatott dzsihádista csoportok kísérnek, megpróbálta megközelíteni Khan Shejkhun várost, eközben a Szíriai Légierő lebombázta amikor a Marat Al-Numantól délre vezető M5 országúton haladt Idleb tartomány déli részén.

Médiaforrások arról számoltak be, hogy a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA), valójában a Fajlakk Al-Rahman terrorszervezet több fegyveresét érte a szíriai vadászbombázók csapása, akik meghaltak a támadásban. Nem ismert, hogy török katonákat is személyi veszteség ért.

A török menetoszlop megkísérelt belépni Khan Shejkhunba annak érdekében, hogy elrettentse a Szíriai Arab Hadsereget a jelenlegi offenzívája folytatásától, amit a város felszabadítására indított. Jelentések szerint Törökország azt tervezi, hogy további “megfigyelő pontot” létesítsen a város közelében, azonban ezt hivatalosan nem erősítették meg.

Jelenleg a Szíriai Légierő folytatja a légi támadásokat a vahhabita militánsok állásai és járműoszlopai ellen az M5 jelű országút nyomvonala mentén, Marat Al-Numam és Khan Shejkhun városok között.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Forrás: en.muraselon.com

 

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑