Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2015. 06. 13.

A szíriai-libanoni határ mentén a Hezbollah és a kormányerők átvették az irányítást

2015. 06. 13.

A libanoni Hezbollah a szíriai hadsereggel jelentős sikereket ért el a takfiri terroristákkal szemben.

A szíriai hadsereg és a Libanon ellenállási mozgalom, a Hezbollah harcosai átvették az irányítást a kulcsfontosságú és stratégiai Qalamounban és a keleti hegyvidéken a szíriai-libanoni határ mentén. – írta a libanoni szervezethez közel álló almanar.com

Sayyed Hassan Nasrallah, a Hezbollah főtitkára, kijelentette, hogy a Hezbollah harcosai „nagy vereséget” mértek az al-Kaidához kötődő al-Nusra Frontra az északkelet-libanoni határ közelében fekvő Arsal külvárosában.

“Az elmúlt néhány napban nagy sikereket könyvelhettünk el a szíriai határ mentén fekvő Qalamoun régiójában, így elmondhatom, hogy mostanra a terület minden stratégiai fontosságú magaslata a szíriai hadsereg és az ellenállás irányítása alatt áll“,-  jelentette ki Nasrallah.

“Ami Arsal külterületeit illeti, hatalmas előrelépések történtek, az al-Nusra nagy vereséget szenvedett“, tette hozzá.

Nasrallah azt is elmondta, hogy a múlt hét óta a Hezbollah a szíriai hadsereg egységeivel együtt számos katonai sikert is aratott, több stratégiai jelentőségű poszttól is megfosztották az al-Nusrát és az ISIS takfiri terroristákat, és megragadták az irányítást a stratégiainak számító hegycsúcsokon és határátkelőn.

A főtitkár azt is hangsúlyozta, hogy addig fognak harcolni, amíg teljes egészében fel nem számolják a rosszindulatú terrorista jelenlétet a határainknál. “Biztosan legyőzzük őket, de ez időbe fog telni, viszont mi türelmesen dolgozunk, hogy elérjük ezt a célt.”

A heves összecsapások során legalább 50 terroristával végeztek, 80 súlyosan megsérült és nagyszámú terrorista menekült el a megtisztított területekről.

Orientalista.hu – Tia

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑