Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2015. 11. 03.

A szíriai nemzetszocialisták visszaverték az Iszlám Államot Szadad városánál

2015. 11. 03.

Keresztény milíciák az SSNP támogatásával visszaverték az ISIS terroristákat Kelet-Homszban: a Mahin-ellenőrző pontot visszafoglalták a hazafias erők.

Vasárnap reggel az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet folytatta azt a kísérletet, hogy betörjön a szír ortodox keresztény többségű Szadad városba Homsz tartomány keleti részében annak érdekében, hogy előrenyomuljon a kiemelt jelentőségű Homsz-Damaszkusz autópályáig, amely közvetlenül nyugatra van az említett településtől.

Azonban eltérően a Mahin település elleni korábbi támadástól az ISIS fegyveresei nem kis ellenállásba ütköztek amikor megközelítették Szadad város felé vivő utakat; ezzel ellentétében a polgári vezetésű Nemzetvédelmi Erők (NDF) és a Szíriai Szociális Nemzeti Párt (SSNP) katonai szárnya gépfegyver sorozatokkal és sorozatvető rakétákkal fogadták a támadókat.

Képtelenül arra, hogy áttörje a várost védő erődített állásokat a terrorista csoport visszahúzódott a Mahin-ellenőrző pontig; azonban amikor visszavonultak Szadad alól az SSNP milicistáinak egy nagy létszámú alegysége követte őket, akik meg akarták torolni Mahinban elesett bajtársaik halálát.

Az SSNP katonái lecsaptak az ISIS védelmi állásaira a Mahin-ellenőrző ponton, végezve számos ellenséges fegyveressel a terrorista csoportból mielőtt teljesen ellenőrzésük alá vonták a létesítményt; ezt a győzelmet követően kitűzték az SSNP zászlóját a Mahin-ellenőrző ponton.

A Mahin-ellenőrző ponton elért sikeren kívül a Nemzetvédelmi Erők (NDF) és az SSNP katonai szárnya visszaverte az ISIS terrorszervezet nagy erejű rohamát a kis Hafr Al-Madzsawarat falunál, ami a szintén keresztény szír többségű Deir Attijah település felé vezető út mentén helyezkedik el Damaszkusz tartományban.

Szadad város megvédése az ISIS terroristák hordáitól egy morális kihívás a szadadi és deir attijahi keresztények számára miután tanúi voltak a terrorista csoport által az ősi szír ortodox keresztény településen, Al-Kariatainban (Al-Qaryatayn) elkövetett rémtetteknek.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑