Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2019. 03. 28.

A Szíriai Nemzetvédelmi Erők új tisztogató műveletekbe kezdtek Deir Ezzor tartomány nyugati részén

2019. 03. 28.

Március 27-én a Szíriai Nemzetvédelmi Erők egy újabb tisztogató hadműveletet indítottak Deir Ezzor tartomány nyugati részében. A művelet célja, hogy mentesítsék a térséget az aknáktól és rögtönzött robbanószerkezetektől, valamint felszámolják az ISIS terrorszervezet bármely megmaradt sejtjét a sivatagban.

A Nemzetvédelmi Erők médiaszolgálata szerint a hadművelet Kabadzsib és Huribiszhah települések körzetét érinti. Mindkét helység a Deir Ezzor várost és a Homsz tartomány keleti részén lévő Palmyrával (Tadmurral) összekötő fontos országút mentén fekszik.

Az elmúlt néhány hónap során ISIS terroristákból álló csoportok támadások sorozatát hajtották végre a Deir Ezzor-Palmyra országút mentén települő szíriai csapatok ellen. Nem rég az Orosz Honvédelmi Minisztérium nyilvánosságra hozta, hogy fegyveres erőik három tagja halt meg egy ellenséges rajtaütésben az országúton.

A legtöbb hasonló terrorista támadást a dzsihádisták menedékének számító Homszi sivatag mélyéről hajtották végre, amely Nyugat-Deir Ezzor és Kelet-Homsz között fekszik. Több száz tapasztalt és jól felfegyverzett terrorista rejtőzik a kiterjedt térségben.

A Szíriai Nemzetvédelmi Erők (NDF) újabb művelete valószínűleg korlátozni fogja az ISIS terrorszervezet képességeit, hogy újabb támadásokat indítson a Deir Ezzor-Palmyra országút ellen. Habár a terrorista entitás továbbra is fenyegetést fog jelenteni, amíg fegyveresei megmaradnak a Homszi sivatagban.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, South Front

 

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑