Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2018. 04. 16.

A szíriai nuncius elutasítja országának bombázását

2018. 04. 16.

Szíriát továbbra is háború pusztítja, a lakosság folyamatosan menekül és a nemzetközi közösség nem képes beavatkozni. Mario Zenari bíboros, Szíria apostoli nunciusa újabb vészkiáltással fordult a világhoz.

Kemény szavakkal nyilatkozott a Vatikáni Rádiónak az ország bombázására irányuló fenyegetésekről. Panaszkodott a nemzetközi szervezetek cselekvésképtelensége miatt, utalva az ENSZ Biztonsági Tanácsára. Kérte, hogy vessenek véget a lakosság menekülésre kényszerítésének.

A gyalázatos bűntények felelőssége

Szíria évek óta kritikus pillanatokat él meg és a félelem, hogy a konfliktus kiterjed az egész közel-keleti régióra ma erősebb, mint valaha. A bíboros erős felhívást intézett a nemzetközi közösséghez, hogy vizsgálja ki a helyszínen az erőszak felelőseit. Továbbá az ENSZ Biztonsági Tanácsához fordult, kérve, hogy derítse ki az igazságot a lakosság ellen bevetett kémiai fegyverek használatáról. Nem ez lenne az első alkalom. Az ENSZ-nek tulajdonítja a felelősséget, hogy nem tudja megállítani az eseményeket és elbukik. A túl sok vétó és mozdulatlanság megakadályozza a gyalázatos bűntények megbüntetését.

A darabokban zajló harmadik világháború

55 évvel Szent XXIII. János Pacem in Terris k. enciklikája után, a dokumentum üzenete ma is aktuális. Ma a világháborút darabokra bontva vívják, ahogy Ferenc pápa mondja. Ezek közül az egyik darab éppen Szíria. A bombázásokra vonatkozó jelenlegi fenyegetés elviselhetetlen a lakosság számára – figyelmeztetett a szíriai nuncius. Az emberek kimerültek és aggódnak. Mielőbb sürgősen meg kell szüntetni az országból való menekülést, amelynek eredményeként felére csökkent az eredeti lakosság. A menekültek képei világszerte igazak, de ezzel kapcsolatban is alapos kivizsgálást kért Mario Zenari bíboros, Szíria apostoli nunciusa.

Orientalista.hu – RadioVaticana

 

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑