Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2019. 07. 01.

A szíriai tüzérség ismét a megszálló török hadsereg állásait lőtte

2019. 07. 01.

Egy hét alatt második alkalommal a Szíriai Arab Hadsereg tüzérsége a megszálló török csapatok egy megfigyelő posztját lőtte Sher Mughar közelében, Északnyugat-Hamaban.

A “Szíriai Emberi Jogok Megfigyelő Központja” (SOHR) nevű egyszemélyes londoni szervezet szerint a tüzérségi csapás, amely június 29-én a késő esti órákban történt, egybeesett egy török katonai alegység visszaérkezésével, amely az Idleb tartományi demilitarizált övezetben járőrözött.

A hét elején hasonló szíriai tüzérségi csapás érte az úgynevezett megfigyelő pontot, ahol egy török katona meghalt és több megsebesült. A szíriai állami televízió megerősítette, hogy a Szíriai Arab Hadsereg hajtotta végre a támadást, kijelentve, hogy válasz volt szíriai polgári lakónegyedeket ért rakétacsapásra.

Az incidenst követően a megszálló Török Fegyveres Erők erősítést küldtek a Sher Mughar melletti úgynevezett megfigyelő pontjukra.

A Török Nemzetvédelmi Minisztérium még nem kommentálta az eseményeket. Habár a következő néhány órában egy korlátozott mértékű török válasz várható, hasonló mint az előző esetben.

Orientalista.hu – Szíriai Arab HadseregSouthFront.org

 

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑