Cadmus fordítás Cadmus
Közel-Kelet

2018. 08. 19.

A szíriai védelmi miniszter fogadta az UNDOF küldöttségét

2018. 08. 19.

Ayoub tábornok az ENSZ küldöttségével egyeztet a szíriai–izraeli csapatok Szétválasztását Megfigyelő ENSZ Haderő (UNDOF) átcsoportosításának mechanizmusáról a Golán-fennsíkon.

Ali Abdullah Ayoub tábornok, a szíriai hadsereg főparancsnoka, védelmi miniszter kedden fogadta az ENSZ vezető parancsnokságának magas rangú küldöttségét, hogy kétoldalú tárgyalásokat folytassanak a Golán-fennsíkon szolgálatot teljesítő UNDOF erők átcsoportosításáról.

A küldöttség olyan magas rangú vezetőkből állt, akik az UNDOF tagjaiként a Golán-fennsíkon teljesítettek szolgálatot és részt vettek az 1974-es tűzszüneti megállapodásban, elsőként említve itt Francis Vib-Sanziri vezérőrnagyot és Kristin Lund tábornokot az ENSZ fegyverszünet ellenőrző szervezetének (UNTSO) tagját.

A megbeszélések során a szíriai kormány és az ENSZ vezetői kétoldalú tárgyalásokat folytattak az ún. szétválasztási zónával kapcsolatos az UNDOF erők áthelyezését célzó mechanizmusról a tűzszüneti vonal mentén, összhangban az 1974-ben megkötött tűzszüneti megállapodással, lévén Izrael és Szíria között a mai napig nincs érvényes békeszerződés.

A két fél megvitatta továbbá a Kuneitra átkelőhely újbóli használatát lehetővé tevő lépéseket, annak a közös megállapodásnak a fényében, amely, a Vörös Kereszt Nemzetközi Bizottságának égisze alatt garantálná a megszállt Golán-fennsíkon élő családok szíriai anyaországukhoz történő szabad átjárását.

Orientalista.hu – Vivkamar, SANA

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑