Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2021. 02. 14.

A szíriaiak 60 százalékának nem biztosított az élelmiszer-ellátása

2021. 02. 14.

A szír lakosság csaknem kétharmadának nem biztosított az élelmiszer-ellátása – közölte a Világélelmezési Program (WFP) a szombaton ismertetett jelentésében.

Az ország 12,4 millió polgára, vagyis a lakosság 60 százaléka nem jut elegendő táplálékhoz. A dokumentum szerint ezzel újabb csúcspontot ért el a rászorulók száma a háború sújtotta államban.

“Minden korábbinál több szíriai kénytelen éhezéssel, élelmiszer-bizonytalansággal és szegénységgel szembesülni” – mondta Jessica Lawson WFP-szóvivő.

Tavaly májusban még 9,3 millió volt azok száma, akiknek nem volt biztosítva az élelmiszer-ellátásuk az országban. Lawson riasztónak nevezte a drámai növekedést.

Idén év elején az élelmiszerárak 33-szor voltak magasabbak a 2006-os árszinthez viszonyítva. A 2011-ben kitört konfliktus erősen sújtotta az ország gazdaságát, aminek következtében magasba szökött az infláció.

Sok szíriai család az ENSZ adatai szerint teljesen rá van utalva a humanitárius segélyekre. A polgárháborúban eddig több mint 387 ezer ember vesztette életét, és milliók menekültek el az országból.

MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑