Cadmus fordítás Cadmus
Hírszerzés

2016. 10. 27.

A takfiri terrorizmus összeköttetésben áll egyes államok hírszerző ügynökségeivel

2016. 10. 27.

Az Iszlám Forradalom vezetőjének egy magas rangú tanácsadója legutóbb arról beszélt, hogy a régióban működő takfiri terrorista csoportok parancs- nokai regionális és nemzetközi hírszerzési és biztonsági ügynökségekkel állnak kapcsolatban, számolt be a Press TV.

“A takfiri terrorista csoportok, köztük az al-Kaida, Daes (ISIL), az al-Nuszra Front (mai nevén Jabhat Fateh al-Sham militáns csoport), és más csoportok vezetőinek többsége regionális és nemzetközi hírszerzési és biztonsági szolgálatokkal áll kapcsolatban”, jelentette ki kedden Ali Akbar Velayati, a Legfelsőbb Vezető nemzetközi ügyekért felelős főtanácsadója.

Hozzátette, hogy Hillary Clinton korábbi amerikai külügyminiszter és jelenlegi elnökjelölt is elismerte, hogy a Daes terrorista csoportot az Egyesült Államok hozta létre.

A magas rangú iráni tisztviselő hangsúlyozta továbbá annak fontosságát, hogy minél több ember megismerje a szélsőséges és takfiri csoportok létrehozása mögött húzódó titkos célokat.

“A közvéleménynek tudnia kell, hogy a deviáns terrorista csoportok muszlim államok elleni külföldi összeesküvést valósítottak meg a régió néhány reakciós elemével együttműködve”, – hangsúlyozta Velayati.

Seyyed Ali Khamenei ajatollah főtanácsadója szombaton és vasárnap részt vett az Iszlám Ébredés Legfelsőbb Tanácsának 9. világtalálkozóján az iraki fővárosban, Bagdadban, ahol azt mondta:

„A fórumon lévő iraki kormányzati tisztviselők jelenléte egy világos üzenet a nyugatnak és a régióban levő reakciós országoknak, mint például Szaúd-Arábiának, hogy az iraki kormány és nemzet Iránra támogató barátként és szövetségesként tekint.”

Velayati múlt pénteken Bagdadban újságíróknak adott nyilatkozatában kifejtette, hogy az Iszlám Köztársaság változatlanul támogatja a legitim regionális kormányokat és az elnyomott embereket, köztük a szíriaiakat és irakiakat.

Hozzátette, hogy Irán tanácsadói, illetve politika szinten segíti a regionális országokat és nemzeteket azok kormányainak felkérésére a jövőbeli győzelem reményében, illetve a régióban ténykedő terroristák valamint azok támogatóinak veresége érdekében.

Orientalista.hu – (Persianews.vcp.ir, Press TV)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑