Cadmus fordítás Cadmus
Afganisztán

2021. 08. 29.

A tálibok azt szeretnék ha az Egyesült Államoknak lenne képviselete Kabulban

2021. 08. 29.

Amerikai diplomaták pénteken azt nyilatkozták az AFP hírügynökségnek, hogy a tálib vezetés szeretne amerikai diplomáciai képviseletet az afgán fővárosban.

A Talibán szeretné ha továbbra is működnének a diplomáciai képviseletek Kabulban, a mentőakciók augusztus 31-i befejezése után is. Az amerikai tisztviselők szerint azonban elsőként azt kell megvizsgálni, hogy hogyan lehet megóvni a követségi alkalmazottak biztonságát.

Aggodalmuk pedig nem teljesen alaptalan, különösen a csütörtöki robbantásos merényletek után, melyek következtében 13 amerikai katona vesztette életét a kabuli repülőtér közelében.

Biden hazarendelné Kabulból az összes amerikai diplomatát

Joe Biden elnök arra készül, hogy augusztus 31-i, keddi határidővel hazarendelje Kabulból az amerikai diplomáciai képviselet minden tagját, beleértve Ross Wilsont, a nagykövetség ideiglenes ügyvivőjét is – jelentette szombaton a The Washington Post című amerikai lap, saját forrásaira hivatkozva.

Az újság megjegyzi, egyelőre nem világos, hogy az amerikai diplomaták visszatérnek-e majd Afganisztánba egy későbbi időpontban, és ha igen, mikor kerülhet erre sor. Semmilyen végső döntés nem született még ez ügyben – teszi hozzá a lap.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Arabiya, MTI)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑