Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2023. 03. 27.

A téli és nyári időszámítás is érvényben van Libanonban

2023. 03. 27.

Hatalmas káoszt okozott Libanonban a nyári óraátállítás. A libanoni miniszterelnök bejelentette, hogy a ramadán végén kezdődik meg a nyári időszámítás, azonban a keresztény hatóságok úgy döntöttek, hogy figyelmen kívül hagyják a döntést – írja a BBC News-ra hivatkozva az Origo.hu

Nadzsib Mikati miniszterelnök bejelentette, hogy a jövő hónapban a ramadán végén megkezdődik a nyári időszámítás, ami lehetővé teszi a muszlimok számára, hogy korábban befejezzék a böjtöt.

A keresztény hatóságok azonban azt mondták, mint minden évben, most is március utolsó vasárnapján állítják át az órákat.

SOK VÁLLALKOZÁS ÉS BOLT ESZERINT JÁRT EL.

Jelen vita is mutatja, hogy az országban mély megosztottság van a muzulmán és keresztény csoportok között, ami 1970-es -80-as évekre vezethető vissza, amikor a keresztény és muzulmán csoportok polgárháborút vívtak egymással. Azóta a politikai pozíciók vallásilag megosztottak az országban.

CSÜTÖRTÖKÖN A SZUNNITA MUZULMÁN MIKATI ÚR BEJELENTETTE, HOGY ÁPRILIS 20-ÁN ÉJFÉLIG ELHALASZTJA A NYÁRI IDŐSZÁMÍTÁS KEZDETÉT.

Sokan úgy vélik, hogy ez a döntése a Ramadán miatt is született. A muzulmán szent hónap, a ramadán, március 22-én kezdődött és április 21-én ér véget.

Így muszlimok egy órával korábban, 19 óra helyett 18 óra körül, amikor a nap lenyugszik, fejezhetik be böjtjüket.

Libanon befolyásos keresztény maronita egyháza azonban közölte, hogy

FIGYELMEN KÍVÜL HAGYJA A DÖNTÉST.

A Middle East Airlines, a nemzeti légitársaság a kompromisszumok mellett döntött és közölte, hogy az órák és más eszközök a téli időszámítást fogják mutatni, de a járatainak menetrendjét úgy igazítják, hogy ne zavarják a nemzetközi menetrendeket.

A nyári időszámításra automatikusan átálló mobiltelefonok és más elektronikus eszközök felhasználóinál is zavar keletkezett, mivel sok szolgáltató nem kapott értesítést az időeltolódásról.

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑