Cadmus fordítás Cadmus
Keresztényüldözés

2014. 12. 28.

A terroristák Karácsony napján támadták meg a szíriai örményeket (képgaléria)

2014. 12. 28.

Karácsony napjának reggelén az Al-Nuszra Front (Dzsabhat Al-Nuszra) vahabita terrorszervezet fegyveresei és a Harakat Ahrar Al-Sham (“Levante Felszabadítása Mozgalom”) megkíséreltek betörni a Kaszab városába Latakia tartományban a török határ mellett., azonban a Szíriai Arab Hadsereg helyi erő visszaverték őket, amikor megközelítették a Sas-hegyet (Dzsabal Al-Nisszr).

Az Al-Nuszra Front és a Harakat Ahrar Al-Sham a támadásukat meglepetészerűen hajtották végre azzal a céllal, hogy újra megszerezzék azokat a körzeteket Kaszab városnál, ahonnan tavaly télen a Hadsereg és a Nemzetvédelmi Milícia elüldözte őket. A Hadsereg és a Milícia tagjai nagyon jól fel voltak készülve bármilyen támadásra a megnövelt helyőrséggel és a megerősített védelmi állásokkal, amiket arra tudtak használni, hogy megakadályozzák a vahabiták beszivárgási kísérletét ebbe a gyönyörű fekvésű török határ közeli kisvárosba.

A Dzsabhat Al-Nuszra és a Harakat Ahrar Al-Sham fegyveresei nem irányított rakéták sorozatait lőtték ki a Hadsereg és a Nemzetvédelmi Milícia állásaira, de ezek a belövések az erős védelmi állásoknak és a Szíriai Légierő megtorló bombázásainak köszönhetően a török határ közelében hatástalanok voltak. A Szíriai Légierő a pokol tüzét zúdította a vahabita támadókra, amikor azok több a térségbe tartó menetoszlopát és a Sas-hegynél (Dzsabal Al-Nisszr) beásott fegyvereseiket támadta.

Egy katonai forrásunk szerint a Dzsabhat Al-Nuszra és az Ahrar Al-Sham vahabita terrorszervezetek legalább 30 fegyverese halt meg ennek a betörési kísérletnek során. A forrásunk még hozzátette, hogy két katona, három nemzetvédelmi milicista és a szír hazafias szocialista párt (SSNP) egy önkéntese halt hősi halált.

Sikertelen kísérletük után, hogy áttörjék a Szírai Arab Hadsereg védelmi vonalát, a Dzsabhat Al-Nuszra és az Ahrar Al-Sham vahabita terrorszervezetek eltakakordtak Kesszab örmény város környékéről annak érdekében, hogy elkerüljék a Szíriai Légierő folyamatos légi csapásait. Ma korán néhány lövöldözést jelentettek a helyiek a török határ közeléből, de a Latakia tartományban zajló összecsapások többsége Dorin falunál történt.

Előtörténet:

Kaszab várost már tavasszal, idén márciusban vahabita támadás érte (török területről, a török hadsereg tüzérségi támogatásával!). Az akkor zajló összecsapásokról az ANNA News riporterei is beszámoltak, elkísérték a város örmény lakóit vissza otthonaikba, miután a Szíriai Arab Hadsereg felszabadította a környéket. A vahabiták akkor Latakia tartományt és a tengerpartot próbálták elfoglalni, hogy a Hadsereg Aleppoból ide vonja erőit. Az örmények nagyon érzékenyek a török kormány gaztetteire.

KASAB FRONT

Törökországból érkezett terroristák támadják a szíriai Kaszab örmények lakta városát

Kaszab alapítói az 1920-as években menekültek el Kis-Ázsiából az akkor Musztafa Kemal (Atatürk) vezetésével zajló népirtás elől, amikor több mint 1 millió örmény embert mészároltak le az “ifjú törököknek” nevezett nacionalisták. Szíriában talált sok örmény keresztény új otthont. Kaszab az ő városuk Szíriában. Ezért érinti nagyon érzékenyen őket, hogy mostanában az Al-Kaidához tartozó Al-Nuszra Front vahabita terroristái mintha az Erdogan-rezsim zsoldjában akarja őket elpusztítani. Isten óvja örmény keresztény testvéreinket!

Bashar Al-Assad elnök úr biztosította róla Örményországot, az örmény népet, hogy Szíria kormánya és hadserege mindent megtesz annak érdekében, hogy garantálja az örmény nemzetiségű szíriai állampolgárok biztonságát a háborús idők ellenére.

Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑