Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2024. 03. 02.

A terroristákat bombázta Idlebben az orosz és szíriai légierő (videó)

2024. 03. 02.

Március 2-án orosz légicsapások új hulláma érte az északnyugat-szíriai Idleb régiót, amelyet az al-Kaidához kötődő Hay’at Tahrir al-Sham (HTS) és szövetségesei foglaltak el.

Az orosz légierő harci repülőgépei több légicsapást hajtottak végre a HTS és szövetségesei állásai ellen a nyugati Idlib vidéken található al-Ghassaniyah városának külterületén és Lattakia északi vidékén, Kabani város közelében.

Ugyanebben az időben a Szíriai Arab Hadsereg (HTS) által indított FPV öngyilkos drónok megtámadták a HTS és szövetségesei fegyvereseit a frontvonal közelében a Hamász északnyugati vidékén lévő al-Ghab-síkságon és a déli al-Zawiya-hegyen. Idlib vidéke.

Az elmúlt hónapokban a HTS és szövetségesei fokozták a Nagy-Idlib felől érkező támadásokat a közeli, kormány által birtokolt területek ellen, megsértve az Oroszország és Törökország által több mint három éve kötött tűzszüneti megállapodást.
Február 29-én orosz légicsapások két hulláma érte a csoport és egyik szövetségese, az Ahrar al-Sham Mozgalom állásait Nagy-Idlibben és

Aleppó északi részén, a törökök által megszállt területeken. Több fegyveres meghalt vagy megsebesült.

Március 1-jén a szíriai védelmi minisztérium bejelentette, hogy öt Idlebből indított drónt lelőtt az SAA légvédelme.

Idlebben továbbra is feszült a helyzet. Ennek ellenére az SAA és szövetségesei valószínűleg nem indítanak egyhamar szárazföldi hadműveletet a régióban, mert ez veszélyes összecsapáshoz vezethet Törökországgal, amely nagy erőket tart ott.

Orientalista.hu – Karoly Kuti

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑