Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2014. 10. 28.

A “Tigris” alakulat parancsnoka Morekben

2014. 10. 28.

A Szíriai Arab Hadsereg offenzívája folytatódik Aleppo tartományban.

Szuhail Al-Hasszan ezredes, a Szíriai Arab Hadsereg “Tigris” alakulatának parancsnoka a jelenleg elfoglalt Morek településen tartózkodik, Hama tartományban. A Hadsereg 11. harckocsi hadosztályának katonái és a Nemzetvédelmi Milícia (NDF) tagjai tisztelettel fogadták. Al-Hasszan ezredes úr bátorító hangvételű beszédet mondott az ütközetben résztvevő katonáknak és méltatta nagyszerű teljesítményüket. Később megtekinti a környék omaldozó, szétlőtt épületeinek sokaságát, amikben rengeteg fegyvert és lőszert halmoztak fel a kiűzött vahabita terroristák.

Dél-Aleppoban a Szíriai Arab Hadsereg folytatta offenzíváját, támadva Jadouda és Al-Amarija falvakat, amiket dzsihadista fegyveresek szálltak meg. A Hadsereg töbszörös műveleteket hajtottt végre az Al-Amarija környéki gazdaságoknál (Mazraa Al-Amarija) Shejk Szajjid közelében, megölve az Iszlám Front sok fegyveresét. Eközben Jadouda faluban a Hadsereg és a Nemzetvédelmi Milícia megsemmisítették az Iszlám Front tagjainak rejtekhelyét, likvidáltak tucatnyi milicistát és elkobozták nehéz fegyverzetüket.

Ma korán reggel az Iszlám Front két vezetője halt meg Aleppo Handarat nevű kerületében, miután a Szíriai Arab Hadsereg tüzérsége az Iszlám Front állásait lőtte a kerület keleti felében. Az “Anszar Al-Szunna Zászlóalj” (az Iszlám Fronthoz tartozó haramia banda) vezérét, Ahmad Khalid Al-Sziradzs-ot a Hadsereg heves tűzharcban likvidálta, ezzel egy időben a “Liva Ahrar Al-Szurija” terrorcsoport vezetője Szaleh Szatuf elpusztult, amikor egy tüzérségi gránát csapódott a csoportjába.

Északra Aleppo Hanano nevű kerületétől a Szíriai Légierő több légi csapást mért az Iszlám Front terrorszervezet egy menetoszlopára, ami a törökországbeli (!) Gaziantepből indult el. Egy katonai forrás szerint legalább hat csapás történt, amelyek megsemmisítették a menetoszlop mind a négy járművét.

orientalista.hu  Szíriai Arab Hadsereg

 

Megosztom:

,
Back to Top ↑