Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 06. 27.

A Tigris Alakulatok Al-Hirak és Nahita felé nyomulnak előre Dél-Szíriában (képek)

2018. 06. 27.

Boszra Al-Harir kulcsfontosságú városnak, valamint a tőle északra lévő Ladzsat körzetének a felszabadítása után a Szíriai Arab Hadsereg reguláris csapatai és a Tigris Alakulatok folytatták az előretörésüket a Hajat Tahrir Al-Sham (korábban Dzsabhat Al-Nuszra, a szíriai Al-Kaida frakció) vahhabita terrorista koalíció és szövetségesei ellen Daraa tartományban.

A szíriai állami hírügynökség, a SANA szerint a szíriai kormányerők szintén felszabadították Malihat Al-Ataszh falut és tovább nyomultak előre Al-Hirak és Nahita felé.

Terroristák hátrahagyott “dolgai” Malihat Al-Ataszhban: 

.

“Egy katonai forrás közölte a SANA-val, hogy a hadsereg egységei, együttműködve a támogató erőkkel folytatták az Izra várostól keletre lévő Dzsabhat Al-Nuszra terroristái elleni hadműveleteket, ellenőrzésük alá vonva Boszra Al-Harir és Malihat Al-Ataszh településeket, amelyek a terrorszervezet erősségei voltak a térségben.

Boszra Al-Harirban a tegnap éjszakai harcok után.

A forrás elmondta, hogy a műszaki alegységek mentesítik a két települést a taposóaknáktól és robbanószerkezetektől, amikor a harcoló alegységek megerődítik állásaikat, hogy felkészüljenek bennük a terroristák elleni további harcra a közeli térségben.” – jelentette a SANA.

A kormányerők most zajló műveleteit aktívan támogatják a tüzérségi és légi csapások.

A SANA tudósítója elmondta, hogy a Szíriai Arab Hadsereg reguláris egységei és a Tigris Alakulatok nagy mennyiségű fegyvert és hadfelszerelést, közöttük közepes harckocsikat és BMP típusú harcjárműveket is zsákmányoltak a vahhabita militánsoktól. A korábbi jelentések szerint a Tigris Alakulatok öt harckocsit foglaltak le a megszálló dzsihádistáktól.

Ugyanakkor a vahhabita terroristákhoz közel álló médiafelületek megpróbálják tagadni a Szíriai Arab Hadsereg által elért területi nyereségeket. Habár az állításaik teljesen ellentétesek a harctérről érkező internetes képekkel és videó felvételekkel.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, South Front

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑