Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2015. 12. 15.

A Török Fegyveres Erők szemlélik, ahogy a Szíriai Arab Hadsereg megtisztítja a határvidéket Észak-Lattakiában

2015. 12. 15.

Minden nap a törökök által támogatott “iszlamista lázadók” (értsd: vahhabita terroristák nagy darab területeket veszítenek el és engednek át a Szíriai Hadseregnek és szövetségeseinek a Turkmani-hegységben (Dzsabal al-Turkman) és a Kurd-hegyek (Dzsabal Al-Akrad) között Lattakia északi részén.

Ha ez négy hónappal ezelőtt történik, akkor a Török Fegyveres Erők bizonyosan a vahhabita terroristákat segítették volna, hogy visszatartsák a Szíriai Arab Hadsereg előretörését a határátkelők felé; azonban Törökországot most sakkban tartják az Orosz Légierő vadászgépei, amelyek kíméletlenül ritkítják az Al-Kaida (Al-Nuszra Front) és a Harakat Ahrar Al-Sham terrorszervezetek fegyvereseit a szíriai-török határ mentén Lattakia tartomány északi részén.

Hétfőn reggel Észak-Lattakiában a Szíriai Arab Hadsereg, Köztársasági Gárda 103. Dandára a Nemzetvédelmi Erők (NDF), a Szíriai Szociális Nemzeti Párt (SSNP) és Szíriai Ellenállás (Mukkawama Szourija) folytatták jelentős előrehaladásukat a török határ menti övezetben, fokozva támadásuk erejét a Firlakk-erdőben és a Zahijah-hegytől keletre fekvő magaslatok ellen.

A Szíriai Arab Hadsereg 103. Dandára és a szövetségesei képesek voltak tovább nyomulni távolabbra keletre Al-Rubajah (terrorista erősség) északi szektora felé, ahol a megszálló Dzsabhat Al-Nuszra és az FSA terrorszervezetek fegyveresei keményen ellenállnak. A harcok ma reggel is kiújultak.

A Turkmani-hegység déli részén a Szíriai Arab Hadsereg103. Dandára tovább lőtte a Dzsabhat Al-Nuszra terroristák állásait Dzsabal Al-Nubában; ez a támadás lehetővé tette a Szíriai Fegyveres Erők nagyon várt tovább nyomulását és egy újabb vereséget jelentett a Dzsabhat Al-Nuszra szervezetnek és szövetségeseinek.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑