Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2017. 06. 15.

A török hadsereg elől a szíriai kormányerőkhöz menekültek az iszlamisták (videó)

2017. 06. 15.

A Szíriai Arab Hadsereghez menekült egy magát lázadónak nevezett iszlamista csoport, mert megelégelték a török hadsereg fosztogatását.

Az Ahrar Manbedzs nevezetű fegyveres szervezet vezetője Deir Allah Ibrahim alias Abu Al-Kheir szerint a csoportja az egyik legnagyobb fegyveres alakulat Észak-Aleppoban. A Szíriai Szabad Hadsereg kötelékén belül csatlakoztak a törk hadsereg vezette Eufrátesz Pajzsa nevű hadművelethez, hogy kiűzzék az Iszlám Állam terroristáit Szíriából. Az Ahrar Manbedzs a többségében törökök alkotta Al-Sultan Morad Brigádja oldalán harcolt.

“Én vagyok ennek az ezrednek a vezetője. Az embereim itt vannak, a fegyvereim itt vannak, a kocsijaim is itt vannak. Három csoportban próbáltunk megszökni, csak kevesen jutottunk át, sokat elfogtak(a törökök)” – mondta Abu Al-Kheir.

A fegyveres csoport vezetője szerint a török hadsereg átverte a szíriai fegyvereseket, és kihasználva a szíriai konfliktust, nagy területet szállt meg Észak-Szíriában.

“A törökök azért jöttek, hogy megszálljanak minket, és nem azért, hogy segítsenek. Amikor ezzel szembesültünk, összepakoltunk és a Haza védelmét kérve ide jöttünk. Természetesen kösznhetően az elnök úrnak aki rendeletben amnesztiát ígért, minden fegyveresnek aki megadja magát és visszatér az országhoz” – közölte Abu Al-Kheir.

Az iszlamista vezető szerint a civilek és a fegyveresek egyaránt sokat szenvednek a török megszállás alatt. A török hadsereg irányít mindent a szírek csak eszközök a kezünkben.

“Mindenkit felszólítok aki még északon van, legyen az civil, katona vagy FSA fegyveres, hogy éljen az amnesztia lehetőségével, és adja meg magát a szíriai hadseregnek. A török hadsereg megakarja szállni Szíriát és mi a megszállás ellen vagyunk. Mi nem vagyunk hajlandóak rabszolgák lenni a törököknél”– mondta az Ahrar Al-Manbedzs vezetője.

Mindenk testvéremhez szólok. Elég volt a megszállásból és Szíria elpusztításából. A nyugat rajtunk röhög. Törökország azt mondja, hogy szír menekülteket fogad bed. De jól tudjuk ezért ők pénzt kapnak. Ez a pénzt mind a török államkasszába kerül…. Felszólítom a szír testvéreimet. Nincs közünk a törökökhöz, hagyják el a határainkat. Mi akik részt vettük a török vezette Eufráteszi Pajzs hadűveletben, mondjuk ezt. Remélem A végén a törökök egyedül maradnak – mondta egy másik iszlamista lázadó.

Törökország területén lévő menekülttáborokban Ankara több iszlamista szervezetet hozzott létre, hogy támogatásukkal jogot formáljon szír területek megszállására.

A palesztin fiúgyerek fejlávágásáról elhíresült Harakat Nur All-Din Al-Zinki vagy az orosz vadászpilóta lelővéséről ismert Al-Sultan Morad Birgádja nevű terrorista szervezeteket a török hadsereggel közösen betörtek a Szíriai Arab Köztárság területére és megszállták Aleppo tartomány észak-keleti részét.

Az Ahrar Al-Manbedzs tagjai amnesztiában részesültek, és csatlakoztak a Szíriai Arab Hadsereghez.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑