Cadmus fordítás Cadmus
Törökország

2015. 05. 11.

A török miniszterelnök illegálisan lépett szír területre

2015. 05. 11.

Ahmet Davutoglu egyenlőre ismeretlen körülmények között szíriai területekre lépet és meglátogatta Sulejman Sah mauzóleumát.
A török miniszterelnök a szír-török határtól 200 méterre fekvő Ashmah faluban lévő mauzóleumot látogatta meg . A politikust katonai különítmény és más politikusok is elkísérték.

A török hadsereg 2015 február 22.-én a határtól lévő török enklávéból átvitte az Oszmán Birodalom megalapítójának I. Oszmán nagyapjának a sírhelyét az Aleppoi Tartománybvan lévő a Ashma faluba. Akkor a törökök 39 tankkal 57 harckocsival 100 katonai járművel és 572 katonával hajtotta végbe a Sulajman sah sírjának áthelyezését.
A települést jelenleg a Nuszra Front tartja ellenőrzése alatt. A Nuszra fegyvereseit török táborokban képzik ki. Jelenleg is 20 000 dzsihadista kiképzése zajlik akiket hamarosan szír területekre küldenek.

A török ellenzéki politikusok szerint a miniszterelnök lépése a Nuszra Fronttal való nyílt együttműködést jelenti,aminek a következménye hogy a Török Hadsereg támadást indíthat a Szíriai Arab Hadsereg ellen ami több mint négy éve harcol az országban működő terrorszervezetek ellen.


Orientalista.hu – Sinoda (rt.com)

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑