Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2019. 08. 18.

A törökök által támogatott iszlamisták erősítést küldenek Hama és Idleb térségébe

2019. 08. 18.

A törökök által támogatott Nemzeti Felszabadítási Front (NFL) nevű iszlamista fegyveres csoport jelentős erősítést küld Hama és Idlib térségébe. Mégpedig azért, hogy segítsen a vele szövetséges terroristáknak visszaszerezni azokat a területeket, melyeket a Szíriai Arab Hadsereg felszabadított.

Az NFL hivatalos hírszolgálata szerint az Aleppo kormányzóságban lévő Afrin térségéből csoportosítanak át egységeket a Hama és Idlib térségében lévő frontvonalakra.

Az iszlamista csoportoknak nagy szükségük van az erősítésre, hiszen a Szíriai Arab Hadsereg jelentős területeket foglalt vissza tőlük Idlib kormányzóságban és már megközelítették Khan Sheikhoun városát is.

A Nemzeti Felszabadítási Front nevű szervezetet a török fegyveres erők támogatják és már több alkalommal is harcoltak a szíriai hadsereg ellen. Legutóbb a Hama kormányzóság észak-nyugati részén található Kafr Naboudeh településnél harcoltak a szíriai kormány erői ellen.

Azonban ameddig az NFL erősítése megérkezik a szíriai hadsereg addig is folytatja a harcot a Hama északi részén és Idlib déli részén lévő iszlamista csoportok ellen. A szíriai alkulatok csütörtökön sikeresen visszafoglalták Madaya városát a terroristáktól. Ezenkívül sikerült csapást mérni a terroristák állásaira a Hama-Idlib gyorsforgalmi út mentén és éppen ezért azok az ottani iszlamista csoportok már nem jutnak utánpótláshoz.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News )

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑