Cadmus fordítás Cadmus
Líbia

2020. 04. 28.

A törökök legjelentősebb bázisát támadta a líbiai hadsereg Tripoliban

2020. 04. 28.

A Líbiai Nemzeti Hadsereg jelentős támadást intézett a Tripoliban található Mitiga légi bázis ellen, melynek több épületében is a Líbiában állomásozó török katonák és tanácsadók vannak elszállásolva.

A helyi beszámolók szerint a líbiai hadsereg rakétákkal és gránátvetőkkel támadta a bázist, melyben jelentős károkat okoztak. A robbanásokat a líbiai főváros központjában is lehetett hallani.

A Törökország szövetségesének számító ún. ,,líbiai központi kormány,, (melynek fennhatósága kizárólag a fővárosban érvényesül) természetesen elítélte a támadást és ,,terroristáknak,, nevezte a líbiai hadsereget.

A Mitiga légi bázis Törökország legjelentősebb bázisa Líbiában ahol nem csupán katonái vannak elszállásolva, de a felszerelésük jelentős részét is ott tárolják.

Az Európai Unió az utóbbi időszakban meghatározott egy olyan irányvonalat, melynek célja egy esetleges fegyver embargó kihirdetése Líbiában. Ehhez természetesen az is hozzátartozna, hogy megakadályozzák a török fegyverszállítmányok Líbiába juttatását.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑