Cadmus fordítás Cadmus
Líbia

2020. 06. 10.

A Törökország által támogatott erők egész Líbiát visszafoglalnák

2020. 06. 10.

A Fajez Al-Szarradzs által vezetett és Törökország által támogatott ún. ,,líbiai központi kormány,, bejelentette, hogy készen állnak mindent feláldozni, azért, hogy a végezzenek a Líbiát megszálló ,,bűnöző bandákkal,, vagyis legyőzzék a Líbiai Nemzeti Hadsereg egységeit.

A Tripoliban tartózkodó ,,líbiai központi kormány,, miniszterelnöke kabinetjének Facebook oldalán említést is tett az ún. ,,Vulkán Dühe Hadműveletről,, melynek célja Líbia teljes területének elfoglalása. A bejelentéssel egyidőben éppen összecsapások zajlottak a szembenálló felek között Sirte és Al-Jafra térségében.

A líbiai média szerint ez a terv egyfajta taktika Al-Sirraj részéről, mellyel elutasítja azt a tűzszüneti tervet, melyet Abdel Fattah Al-Sisi egyiptomi elnök jelentett be Kairóban, és melyet az egyiptomi vezetés dolgozott ki a líbiai konfliktus rendezése céljából.

A Törökország által támogatott ,,líbiai központi kormány,, csapatai néhány napja jelentették be, hogy átvették az ellenőrzést Al-Washaka város egy része felett és három ponton is előrenyomultak Sirte város irányába.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑