Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2017. 07. 23.

A törvénytelen koalíciónak fizetnie kell Szíria elpusztításáért

2017. 07. 23.

A szíriai kormány követeli, hogy az USA és szövetségesei fizessenek a szíriai infrastruktúra elpusztításáért és vállaljanak politikai és jogi felelősséget polgári célpontok törvénytelen bombázásáért.

Szíria azt is követeli, hogy az amerikaiak által vezetett koalíció állítsa meg támadásait.

E követeléseket a szíriai állandó ENSZ képviselet nyújtotta át az ENSZ főtitkárának és a Biztonsági Tanács elnökének.

A levél leszögezi, hogy az amerikaiak által végrehajtott légitámadásoknak továbbra is több száz ártatlan szíriai esik áldozatul. A bombázások otthonok és létfontosságú infrastruktúra csaknem teljes elpusztításához, és olaj- és földgázlétesítmények „teljes lerombolásához” vezettek.

Damaszkusz az ENSZ-nek: „A törvénytelen koalíciónak fizetnie kell Szíria elpusztításáért”

E támadások az USA valamint az EU által Szíria ellen hozott gazdasági korlátozásokkal együtt „akadályozzák ezen gazdasági létesítmények fenntartását és veszélybe sodorják az országban a fejlődést és újjáépítést.

Példaként a levél két friss esetet idéz, amikor a koalíciós harci gépek földgáz- és kőolaj létesítményeket pusztítottak el.

Megemlítették a Haszakah kormányzóságában lévő Haszu Albu Aof falút, ahol a május 27-i bombázással teljesen elpusztították a házakat és több gyermek is volt a falu megölt lakói között.

Most pénteken pedig az amerikai koalíció ismét több olaj- és földgáz létesítmény elpusztítását jelentette be „a terroristák elleni támadásában”.

Míg Moszkva a terroristák elleni támadásait koordinálja a szíriai kormánnyal, Washington még a szíriai hadsereggel se veszi fel a kapcsolatot.

Az eddig Szíriában megölt fél milliós népirtással kapcsolatban kérdés azoknak, akik a magyar miniszterelnöknek Horthy Miklós kormányzó személyét méltató kijelentésére a rájuk jellemző ádáz gyűlölettel rohantak rá:

  1. A Szíriát elpusztító, sok millió embert földönfutóvá is tett, amerikaiak által vezetett hadjáratot eddig melyik „szövetséges” kormány hagyta ott, látva a szörnyű népirtást és egy egész ország jelentős mértékű elpusztítását?
  2. Miért nem tiltakoznak Orbán Viktornak Horthyt méltató szavai miatt őrjöngők, hogy a tíztagú koalíciónak legalább európai tagjai (Belgium, Franciaország, Németország és Hollandia) nem szálltak ki a népirtásból? Vagy hogy az USA ezt fejezze be? Imádják a népirtást, ha nem az általuk preferált fajokat ölik meg? Vagy miért nem tiltakoznak, amiért a magyar kormány az EU többi tagjaihoz hasonlóan megszavazza a Szíria elleni uniós szankciók folytatását? Csak nem képzelik, hogy Orbán Viktor erősebb nyomás alatt áll, mint a Horthy kormányzóra nehezedett nyomás?

Orientalista.hu – Lovasistvan.hu, Russia Today

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑