Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2014. 12. 22.

A vahabita szervezetek egymást és a civil önvédelmi csoportokat támadják

2014. 12. 22.

 Az erőszak kiújult az Al-Jarmuk menekült táborban. A vahabita frakciók már egymást is ölik a Qalamun-hegységben.

Péntek reggel Damaszkusz tartományban az Al-Jarmuk menekült táborban összecsapások törtek ki a beszivárgó Al-Nuszra Front vahabita fegyveresei és a Népi Front Palesztina Felszabadításáért Főparancsnoksága (PFLP-GC) között a 30. utcában, miután a vahabita terroristák kivégeztek egy polgári személyt.

Egy forrás szerint a közeli Jalda településről, a tűzharc elborította a kerületet gépfegyver sorozatokkal és kisebb tüzérségi eszközök lövedékeivel, pokoli esőt zúdítva a már omladozó épületekre az Al-Jarmuk menekült táborban. Az összecsapások még most is zajlanak a körzetben, számos robbanás még mindig elhallatszik a szomszédos falvakig.

(Emlékeztetőül: 2012 végén a Szírián élősködő terrorista csoportok megtámadták az Al-Jarmuk negyedben élő palesztinokat, akiket Szíria fogadott be a korábbi arab-izraeli háborúk után. A Népi Front Palesztina Felszabadításáért Főparancsnoksága (PFLP-GC) már ekkor fegyvert fogott a szalafista szélsőségesek ellen.)

A “Szabad Szír Hadsereg (FSA) több mint 20 tagját ölték meg az ISIS fegyveresei a Qalamun-hegységben Libanon felől, Damaszkusz tartomány határán. A feszültségek akkor bontakoztak ki a két vahabita terrorcsoport között, amikor a hét elején az ISIS vezetők a Qalamun-hegységben adót követeltek az FSA-tól az önjelölt “kalifa” (valójában cionista ügynökök bábja) Abu Bakr Al-Bagdagi részére.

Aleppoban az Iszlám Front és az ISIS  ugrott egymásnak. Közben mind a két fél harcot vív a kormányerőkkel és a kurd milíciával is.

Dzsobarban a Hadsereg, Köztársasági Gárda 105. Dandára újabb két épülettömböt tisztított meg a vahabita mocsoktól, miután a Dzsaish Al-Iszlam terrorszervezet fegyvereseinek egy nagyobb kontingense visszahúzódott az ipari szakközépiskola épületétől nyugatra. A 105. Dandár mindig több, mint 85 százalékét ellenőrzi Dzsobar negyedeinek, miután a harcok felerősödtek a városközpontban.

orientalista.hu   Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑