Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2021. 05. 26.

A veszteségek ellenére Szíriában folyamatosak az Iszlám Állam sejtjeinek támadásai

2021. 05. 26.

ISIS terrorista sejtek támadtak a Szíriai Arab Hadsereg egy ellenőrző pontjára Aleppo tartományban.

Az elmúlt hónapokban elszenvedett súlyos veszteségeik ellenére az ISIS terrorszervezet sivatagi sejtjei tovább folytatják rajtaütéseiket a szíriai kormányerők és a polgári lakosság ellen Közép-Szíriában.

Május 20-án a megszálló terrorszervezet fegyveresei rajtaütést hajtottak végre a Szíriai Arab Hadsereg egyik ellenőrző pontja ellen Aleppo tartomány déli sivatagos régiójában.

Az ISIS “Amaq” nevű vahhabita propaganda felülete szerint súlyos összecsapás tört ki a rajtaütés során. Szíriai katonák nem haltak meg vagy sebesültek meg.

Két nappal azelőtt helyi jelentések szerint a Szíriai Arab Hadsereg nyolc katonája és a kormánypárti fegyveresek haltak meg az ISIS terrorista sejtek támadásakor Maszkanah közelében, Aleppo tartomány déli sivatagos részén.

Az ISIS terroristák műveletei nem korlátozódtak Aleppo tartományra, a fegyvereseik szintén aktívak Rakka területén is, ahol legalább két támadás írható számlájukra az elmúlt héten.

Május 22-én ISIS terroristák támadtak meg egy menetoszlopot Al-Manakir közelében Rakka tartomány déli részén, amely tartálykocsikból állt és Északkelet-Szíriából haladtak a szíriai kormányerők ellenőrzése alatt álló területekre. A vahhabita terroristák “Amaq nevű csatornája szerint két tartálykocsit rongáltak meg.

Ugyanazon a napon helyi beszámoló szerint a szíriai kormányerők három tagja halt meg Maadanban, Rakka tartomány déli részén, amikor ISIS terroristák által telepített házilagos készítésű robbanószerkezet detonált közelükben.

A mostani támadások arra utalnak, hogy az ISIS terrorszervezet sejtjei még mindig próbálkoznak tartósan megvetni lábukat Hama-Aleppo-Rakka tartományok határvidékén. A Szíriai Arab Hadsereg és az Orosz Légierő valószínűleg újabb tisztogató műveleteket indít a térségben.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Forrás: South Front katonapolitikai honlap

 

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑