Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2016. 05. 12.

A volt londoni polgármester szerint Izrael létrehozása „hatalmas katasztrófa”

2016. 05. 12.

London volt polgármestere azt mondta, hogy Izrael „létrehozása” egy „hatalmas katasztrófa”, amely „potenciális nukleáris háborús szituációhoz vezet”.

Livingstone lett a Munkáspárt legkiemelkedőbb alakja, de a tagságát felfüggesztették, miután megvédte egy kollégáját, aki azt mondta, Izraelt helyezzék át az Egyesült Államokba.

Ken Livingstone munkáspárti tagságát felfüggesztették a múlt heti Izrael-ellenes megjegyzése miatt.

Az egykori polgármester szintén politikai vihart kavart azzal a sugallatával, hogy a náci vezető, Adolf Hitler is cionista volt, „mielőtt megőrült”.

Közben egy új interjúban Livingstone kijelentette, hogy a megszállt területek bekerítése „alapvetően hibás”, számolt be a brit sajtó.

„Izrael állam létrehozása alapvetően hibás, mert a palesztin közösség több, mint 2000 éve ott él”, mondta nemrégiben az al-Ghad al Arabi arab tévéállomásnak.

Az interjúban, amit a Közel-Keleti Médiakutató Intézet fordított, Livingstone sugallt némi feszültséget, miután azt mondta, a közel-keleti feszültség elkerülhető lett volna, ha a második világháború után a zsidókat az Egyesült Államokba, és Nagy-Britanniába telepítik.

„Miután letelepedtek, 70 év elteltével a helyzet rendkívül feszült, nagy az esélye más háborúknak, potenciálisan a nukleáris háborúnak”, jelentette ki.

Azt is mondta, Hitler eredetileg „deportálni akarta az összes cionistát Izraelbe”.

A Munkáspárt több, mint 50 tagjának függesztette fel a tagságát az elmúlt két hónapban, „antiszemitizmus” és „rasszizmus” miatt.

Livingstone a múlt héten azt mondta, „jól hangszerelt kampány zajlik” a párt ellen az Izrael-lobby által.

A Munkáspárt vezetője, Jeremy Corbyn számára mély kritika, hogy nem képvisel határozott álláspontot az antiszemitizmus ellen a párton belül.

A múlt hónapban Corbyn vizsgálatot rendelt el ebben a kérdésben, és azt mondta, hogy javaslatot tesz egy új magatartási kódexre, amely tiltja a rasszizmus bármely formáját a párton belül.

Orientalista.hu – (Perisanews, Press TV)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑