Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2018. 04. 21.

A Zászló Effektus

2018. 04. 21.

Ez most egy hosszabb megosztás, távol az oldal megszokott témáitól és egy objektívabb háttérelemzésnek készült, de célszerű elolvasni a téma iránt érdeklődőknek.

Megértjük, hogy jó néhányan kételkednek abban a tényben, hogy Szíria elfojtotta az USA, Nagy Britannia és Franciaország agressziójának legnagyobb részét (a francia támadó eszközöket teljesen megsemmisítette). Ennek a hatalmas nyugati fegyverpropaganda az oka, amely az orosz gyártmányú fegyverek ellen irányul, amelyek egy része az őszinteség kedvéért, bizonyos konfliktusokban a világ különböző régióiban rossz hírre tett szert, a szovjet fegyverek nagy mértékben leegyszerűsített export változatai miatt, amelyek majdnem minden esetben nagyon korszerű nyugati fegyverzettel kerültek szembe.

Habár engedjék meg, hogy itt objektívak legyünk, amennyire csak tőlünk telik.

Tartsuk észben, hogy majdnem 9 millió szíriai ember Damaszkuszban (a fővárosban és a tartományban is) saját szemével látta, hogy az amerikai, brit és francia robotrepülőgépeket/rakétákat lelövi a Szíriai Légvédelem, így az egész propaganda soha nem a szíriai polgárokra összpontosított, másoknak szólt, hogy lássák.

Amit a képen látnak az egy kiürített szíriai katonai létesítmény, amelyet a Szíria elleni hármas agresszió során megtámadtak. Nem azt állítjuk, hogy azért elhagyott, mert találatot kapott. Van a képen néhány pont, röviden szólva, ami alátámasztja az „állításunkat”.

A megelőző kép egyáltalán nem mutat védelmi állásokat, sem ellenőrző pontokat, sem erődítéseket, sem személyzetet, sem egyetlen védelmi vonalat vagy harcjárművet a létesítményben vagy körülötte.

Szóval miért mértek rá csapást? Itt a válasz, hogy miért:

Tudták önök, hogy a Szíria elleni agresszióban felhasznált amerikai, brit és francia fegyverzetet gyártó összes hadiipari vállalat piaci értéke majdnem öt milliárd dollárral emelkedett éppen a támadást követő napon?!

A BGM-109 Tomahawk manőverező robotrepülőgépek gyártója, a Raytheon 2,5 százalékos emelkedést ért el részvényei értékében, több mint egy milliárd dollárral növelve a hadiipari beszállító cég piaci tőkéjét.

Ahol a több amerikai hadiipari nagyvállalat: a Boeing, a Lockheed Martin, a Northrop Gumman és a General Dynamics mindegyiknek egyenként egy százalékos mértékben, összesen majdnem 5 milliárd dollárral emelkedett a piaci értéke, amikor elkezdték a kereskedést a tőzsdén a következő nap.

Szóval az amerikai kormányzat számára létfontosságú volt és még azon túl égetően szükséges, hogy a médiában győztesnek tüntesse fel magát. Miután Damaszkusz és a szíriai légi bázisok elleni második támadási hullámukat visszaverte a Szíriai Légvédelem, az agresszorok egy teljesen lényegtelen és üres célt támadtak és csak ezt a célpontot mutatták be (a Barzehi Kutató és Fejlesztő Központot) és ezt reklámozták olyan módon, hogy a piacokat és a manipulált amerikai lakosságot befolyásolják vele, ezt „Zászló Effektusnak” nevezik, amit akkor vesznek elő, amikor a mindenkori USA adminisztráció válságban van. Egyszerű recept: indíts háborút, ami növeli a kormányzat elfogadottságát, így kényelmes az amerikai kormány számára, a következő közvélemény kutatás már 51 százalékos bizalmi indexet mutatott ki nem sokkal a Szíria elleni kudarcot vallott agresszió után.

Önök is kételkedhetnek benne, hogy higgyenek nekünk, ne tegyék, azonban használják a fejüket. Gondolják tovább, amit bemutatnak önöknek. Találjanak összefüggéseket az események között és meg fogják találni a lényeget. Mert amennyire rajtunk áll, mi csak azzal foglalkozunk, hogy Szíria népe mit gondol és a szíriai lakosság majdnem fele látta, hogy amerikai, brit és francia robotrepülőgépeket/rakétákat lőnek le Damaszkusz felett. Damaszkusz polgárai aznap éjjel felmentek a házaik tetejére, hogy nézzék a tűzijátékot. Szóval nekik semmit nem kell bizonyítani, ők már mindent láttak.

#Syria_Prevailed

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑