Cadmus fordítás Cadmus
Anticionizmus

2018. 05. 03.

Abbasz: A zsidók viselkedése nem pedig az antiszemitizmus vezetett a holokauszthoz

2018. 05. 03.

 

A Palesztin Hatóság elnöke, Mahmud Abbasz hétfőn kijelentette, hogy a holokausztot nem az antiszemitizmus, hanem a zsidók “társadalmi magatartása”, beleértve a pénzhitelezés okozta.

A Palesztin Nemzeti Tanács  ülésszakán Rámalláhban, egy hosszú beszédében, melyet “történelmi leckének” nevezett – Abbász kifejtette, hogy a zsidóság 3000 éves kapcsolata Izrael földjéhez hazugság.

Abbász azt mondta, hogy narratíváját zsidó írók és történészek által tett három pont támasztja alá, melynek első, gyakran antiszemita elméletként kritizált állítása az, hogy az askenázi zsidók nem az ősi izraeliták leszármazottai.

Arthur Koesler “A tizenharmadik törzs” című könyvére utalva, mely azt állítja, hogy az askenázi zsidók a kazárok leszármazottai, Abbász kijelentette, hogy az európai zsidók nem kötődnek történelmileg Izrael földjéhez.

Majd azt mondta, hogy

a holokauszt nem az antiszemitizmus, hanem a zsidók “társadalmi viselkedésének, érdekérvényesítésének és pénzzel kapcsolatos ügyeinek” eredménye.

Abbász továbbá kijelentette, hogy

Izrael kezdettől fogva egy európai projekt volt,

mondván, hogy az európai vezetők, mint például Lord Arthur Balfour (Egyesült Királyság), korlátozták a zsidók bevándorlását az országukba, ugyanakkor előmozdították a zsidók bevándorlását Izrael földjére.

Az 1917-es Balfour-nyilatkozat támogatta egy zsidó állam létrehozásának elképzelését Izrael földjén.

“Nem a zsidók voltak azok, akik egy zsidó államot akartak,”- mondta, megismételve egy januárban elhangzott állítását, amikor azt állította, hogy Izraelt egy “gyarmati projekt részeként hozták létre – melynek semmi köze a judaizmushoz -,” az európai érdekek védelmében.

Orientalista.hu – Újkelet, The Times of Israel nyomán

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑