Szíria

2017. 01. 02.

Ajándék szír lányoktól az orosz katonáknak

Szíriai diáklányok egy csoportja, akik Moszkvában tanulnak, különleges, egyedi ajándékokat készítettek azon orosz katonák részére, akik részt vesznek a szíriai hadműveletekben a terroristák ellen.

Az ajándék mely egy 2017-es naptár és újév alkalmából készült, a tanulmányilag legkitűnőbb szíriai diáklányokat ábrázolja.

A naptár 12 oldalból áll, és mindegyik oldalon olyan szíriai lányok szerepelnek, akik koronát és fehér szoknyát viselnek. Ezek a koronák hasonlítanak a hagyományos orosz fejkendőre, melyet a “Kokouchnak” nők hordanak.

A „Kortárs Művészeti Iskola” Moszkvában készítette el a naptárt, miután felvették a kapcsolatot a szíriai diáklányok csoportjával, akik a népek közötti barátság egyetemén tanulnak az orosz fővárosban.

A naptárat azzal összefüggésben készítették el, hogy növeljék Oroszország katonai kampányát Szíriában, mely 2015. szeptember 30.-án indult.

A tervek szerint a Szíriában lévő orosz katonáknak elküldik a naptár másolatát azzal a repülőgéppel, mely újabb tétellel viszi majd Szíriába a humanitárius segélyeket. A repülőgép a Latakia város vidékén lévő Humaimam bázisra fog érkezni – írja a kp.ru és a Russia Today.

Orientalista.hu – Syriana

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑