Cadmus fordítás Cadmus
Egyiptom

2017. 09. 13.

Aktképek készítéséért letartóztattak egy modellt és egy fotós Egyiptomban (képek+18)

2017. 09. 13.

Több egyiptomi börtönt is megjárt Marisa Papen, belga fotómodell, és Jesse Walker, amerikai fotós, néhány akt készítése miatt az ókori emlékeknél. A páros végül megúszta az ügyet figyelmeztetéssel, sőt, az elkészült képeket is sikerült kimenekíteniük az országból.

Papen, aki már több mint országban pózolt már meztelenül a kamerának, egy Kleopátra ihlette aktsorozatot tervezett Walkerrel. A munka simán indult, ám a gízai piramisok mellett felbukkant egy biztonsági őr, akinek nagyon nem tetszett a nyilvános meztelenkedés. Ugyanakkor boldogan nézett félre, némi kenőpénzért cserébe.

Nem sokkal később két fiatalabb férfi jelent meg, akik kérdezősködni kezdtek, hogy a fotós és a modell, mégis mi a fenét képzelnek. Próbálták nekik elmagyarázni, hogy az ország kultúrájának, és történelmének maximális tiszteletben tartásával szeretnének művészi fotókat készíteni, az egyiptomiak azonban nem akartak belemenni a művészet és a pornográfia közötti különbségek felfejtésébe. Nagyjából ötezer forintnak megfelelő egyiptomi fontért cserében azonban békén hagyták őket.

Miután Papen és Walker befejezték a munkát a piramisoknál, Luxorba mentek, a karnaki templomkomplexumhoz. Mivel ott rengetegen voltak, az alkotópáros úgy döntött, megvárják a zárórát, és aztán gyorsan megcsinálják a képeket, amiket terveztek. Számítottak rá, hogy találkozhatnak őrökkel, de azt gondolták, elrendeznek majd mindent pénzzel, ahogy a piramisoknál is.

Az őrök, akik fülön csípték őket, azonban nem voltak vevők a vesztegetésre. Úgy bántak velük, mint a kóbor kutyákkal, és átadták őket a helyi rendőröknek. Papen csak annyit mondott a fotósnak, hogy amint egy kis esélyt lát rá, törölje az összes fotót a memóriakártyákról. Bár Walkernek ez sikerült is, az egyenruhások nem igazán hitték el nekik, hogy amikor elkapták őket, még csak a fényeket próbálgatták, így nem készült egyetlen fotó sem. Meztelenre vetkőztették Walkert, és mindenét átkutatták, mert biztosak voltak benne, hogy van nála egy második memóriakártya is, de nem találtak semmit.

Az első cellában, ahová a párost dugták, 20 férfit zsúfoltak össze. Néhányan ájultan feküdtek a padlón, mások véreztek, és ordibáltak. Aztán átvitték őket egy másik börtönbe, majd vissza rendőrőrsre. Ez a játszma órákon át tartott, míg végre egy bíró elé kerültek. Játszották az ostoba turistát, akinek fogalma sincs semmiről. A bíró végül úgy döntött, elengedi őket egy figyelmeztetéssel.

Papen és Walker visszamentek a szállodájukba, majd elhagyták Egyiptomot. Később, egy speciális szoftver segítségével visszaállították a törölt memóriakártya tartalmát, majd nyilvánosságra hozták a fotókat és a történetüket.

.
Orientalista.hu – 24.hu, Metro Foto: marisapapen.com

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑